Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Νοε-2022 14:00

  Έναντι $43,75 εκατ. "έκλεισε" η αγορά του τάνκερ της Latsco Shipping από τον εφοπλιστή Μιχαλόπουλο

  Έναντι $43,75 εκατ. "έκλεισε" η αγορά του τάνκερ της Latsco Shipping από τον εφοπλιστή Μιχαλόπουλο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αναστασίας Βαμβακά

  Δυναμικό deal, έκλεισαν σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, ο εφοπλιστής Ανδρέας Μιχαλόπουλος της Performance Shipping με τον Πάρη Κασιδόκωστα της Latsco Shipping με τον πρώτο να αγοράζει από τον δεύτερο tanker LR2 aframax 105.408 dtw έναντι 43,75 εκατομμύριων δολαρίων.

  Η Latsco Shipping είχε αγοράσει το ίδιο πλοίο έναντι 29,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τούρκο εφοπλιστή Marinsa Denizcilik, της Marinsa Shipping το 2018. Η Performance Shipping διαθέτει στόλο οκτώ δεξαμενόπλοιων aframax σε πλήρη παράδοση με μέση ηλικία τα 11,6 έτη. Η εταιρεία έχει πέντε πλοία με σταθερές τιμές ναύλων  που κυμαίνονται από 23.000 δολάρια την ημέρα έως 45.000 δολάρια την ημέρα, που αντιστοιχούν σε σταθερά έσοδα περίπου 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

  Ο σχεδόν διπλασιασμός της αξίας του aframax "Fos Hamilton" του 2013 δείχνει τη γενική άνοδο που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στα δεξαμενόπλοια, ενόψει και της εφαρμογής των νέων κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο. 

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας Μιχαλόπουλος δήλωσε ότι η εξαγορά του δεύτερου δεξαμενόπλοιου LR2 aframax της εταιρείας, με οικολογικό ηλεκτρονικό κινητήρα και BWTS, σηματοδότησε ένα περαιτέρω βήμα προς τη δημιουργία μιας σταθερής θέσης στον τομέα των δεξαμενόπλοιων διυλισμένων πετρελαιοειδών, που πιστεύεται ότι έχει "ισχυρά, βιώσιμα θεμελιώδη στοιχεία. και προοπτικές".

  Το πλοίο κατασκευής της Hyundai Heavy Industries, όπου η  VesselsValue  εκτιμά την αξία κοντά στα 48,7 εκατομμύρια δολάρια, θα πρέπει να παραδοθεί στα μέσα Δεκεμβρίου και να μετονομαστεί σε "P. Long Beach".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ