Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Νοε-2022 07:30

  Προχωρά η επένδυση των 120 εκατ. της αλυσίδας Ikos στην Κέρκυρα

  Προχωρά η επένδυση των 120 εκατ. της αλυσίδας Ikos στην Κέρκυρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

  Την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης "CORFU GARDENS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", της νέας τοποθέτησης της αλυσίδας Ikos στην Κέρκυρα, στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας (Ν. 4399/2016 "Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις") ενέκρινε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

  Όπως αναφέρεται στη σχετική έγκριση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η ξενοδοχειακή μονάδα "IKOS ODISIA’’, κατηγορίας 5*, θα είναι δυναμικότητας δυναμικότητας 297 πολυτελών καταλυμάτων/934 κλινών, στην περιοχή Κάτω Κορακιάνα στην Κέρκυρα, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 48 εκατ. ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 45,8 εκατ. ευρώ. Το ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια.

  Η τοποθέτηση στην Κέρκυρα

  Η αλυσίδα Ikos προχωρά σε δεύτερη τοποθέτηση στο νησί των Φαιάκων, μετά το Ikos Dassia, που άνοιξε το 2018. Η νέα μονάδα, που θα ονομαστεί Ikos Odisia, μετά την εξαγορά του πρώην Club Med, σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ανοίξει στις 19 Μαΐου 2023.

  Το κτιριακό συγκρότημα αναπτύσσεται σε έκταση 242 στρεμμάτων, διαθέτοντας εκτός από δωμάτια και σουίτες, μπανγκαλόου και βίλες. Παράλληλα, το Ikos Odisia θα διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες, 10 θερμαινόμενες εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες και παραλία μήκους 420 μέτρων.

  Η συνολική επένδυση για την ανάπτυξη του resort υπολογίζεται στα 120 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 700 νέες θέσεις εργασίας, με τουλάχιστον τις μισές θέσεις να καλύπτονται από κατοίκους του νησιού.

  Το Ikos Odisia θα αποτελέσει την έκτη μονάδα των Ikos Resorts, μετά τα Ikos Dassia στην Κέρκυρα, Ikos Olivia και Ikos Oceania στη Χαλκιδική, Ikos Aria στην Κω και Ikos Andalusia στην Ισπανία. 

  Επενδυτικό πλάνο 900 εκατ. ευρώ

  Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος Sani/Ikos υλοποιεί πενταετές επενδυτικό πλάνο (με ορίζοντα το 2027), συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ, μετά και τη συμφωνία με το επενδυτικό ταμείο GIC με έδρα τη Σιγκαπούρη και την ολοκλήρωση της παρουσίας της Goldman Sachs Asset Management και του αμερικανικού fund Oaktree Capital Management (η είσοδος είχε γίνει το 2015).

  Το πλάνο, εκτός από την παραπάνω τοποθέτηση στην Κέρκυρα, περιλαμβάνει τρία ακόμη projects, ένα στην Κρήτη και δύο στην Ιβηρική χερσόνησο.

  Ειδικότερα, την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει η επένδυση προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ για το Ikos Kissamos στον κόλπο Κισσάμου Χανίων. Η μονάδα θα διαθέτει συνολικά 400 δωμάτια, μπανγκαλόου και βίλες που θα εκτείνονται σε παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μέτρων. Η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται τον Μάιο του 2025. Για τη δημιουργία της ενιαίας έκτασης των 200 στρεμμάτων ο όμιλος απέκτησε και ενοποίησε περισσότερα από 30 επιμέρους οικόπεδα. Η συνολική επένδυση στην Κρήτη θα ξεπεράσει τα 125 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία υπολογίζει πως θα δημιουργηθούν περισσότερες από 750 νέες θέσεις εργασίας.

  Επιπλέον, προγραμματίζεται το άνοιγμα του Ikos Porto Petro στη Μαγιόρκα τον Ιούνιο του 2023, με προϋπολογισμό 110 εκατομμύρια, έπειτα από πλήρη ανακαίνιση των εγκαταστάσεών του. Θα διαθέτει συνολικά 319 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων παραθαλάσσιων σουιτών με ιδιωτικές βεράντες και πισίνες. Το συγκρότημα βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες Calo des Homes Morts και Calo de Sa Torre στη Μαγιόρκα, σε έκταση 100 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα.

  Τέλος, προγραμματίζεται το άνοιγμα μονάδας στο Αλγκάρβε στην Πορτογαλία. To Alfamar Beach Resort θα ανακαινιστεί με επένδυση ύψους 140 εκατ. ευρώ και θα ανοίξει εκ νέου ως Ikos Cortesia (all inclusive) το 2024. Θα περιλαμβάνει 448 δωμάτια, σουίτες, μπανγκαλόου και βίλες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ