Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Σεπ-2022 20:25

  Όμιλος Intracom: Αύξηση τζίρου σε ένα ζημιογόνο α' εξάμηνο

  Δύο νέα έργα αξίας 85 εκατ. ευρώ υπογράφει η Intrakat
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πωλήσεις της τάξης των 126,5 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Intracom Holdings το α' εξάμηνο του 2022, με το αποτέλεσμα προ φόρων (ΕΒΤ) του ομίλου,  ωστόσο, να είναι ζημιογόνο (-€ 46,3 εκατ. ευρώ).

  Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 191,3 εκατ. ευρώ.

  Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  Η INTRACOM HOLDINGS (μητρική εταιρεία), με θετικό αναμορφωμένο λειτουργικό αποτέλεσμα EBITDA, καταλήγει σε ζημίες προ φόρων € 27,9 εκατ. λόγω της απομείωσης της συμμετοχής της στην INTRADEVELOPMENT και του κόστους διάθεσης μετοχών.

  Στο β’ εξάμηνο 2022, με τις εγγραφές του μερίσματος των € 46 εκατ. από την INTRACOM TECHNOLOGIES και του κέρδους από την πώληση ποσοστού της INTRAKAT, η εικόνα των αποτελεσμάτων αντιστρέφεται πλήρως οδηγώντας την INTRACOM HOLDINGS σε σημαντική κερδοφορία.

  Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το Α’ εξάμηνο 2022, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM κ. Δημήτρης Κλώνης ανέφερε: " Το 2022 είναι για την INTRACOM HOLDINGS χρονιά μετασχηματισμού και διαμόρφωσης του νέου της προφίλ ως εταιρείας επενδύσεων.

  Η αξιοποίηση των ισχυρών ταμειακών διαθεσίμων της και των λοιπών στοιχείων του ενεργητικού της, θα της εξασφαλίσουν επιτυχή μετάβαση και την απαιτούμενη κερδοφορία".

  Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα δεξιά, στη στήλη Σχετικά Αρχεία

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Intracom (176 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ