Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Σεπ-2022 18:09

  "Πράσινο φως" από Ε.Κ. σε Παγκρήτια - "Λευκός καπνός" στην Attica Bank

  Νέο λειτουργικό μοντέλο καταστήματος από την Παγκρήτια Τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Λεωνίδα Στεργίου

  Το πράσινο φως στη χρονική επέκταση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας μέχρι τις 11 Οκτωβρίου (αντί 27 Σεπτεμβρίου), σε μετρητά, υπέρ των παλαιών μετόχων, χωρίς την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, έδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η περίοδος μέχρι τις 27 Οκτωβρίου για τους νέους μετόχους εξακολουθεί να ισχύει.

  Παράλληλα, η Παγκρήτια Τράπεζα κατέθεσε το νέο κεφαλαιακό πλάνο προς την Τράπεζα της Ελλάδος. Πέραν από την δρομολογημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 98 εκατ. ευρώ, το νέο κεφαλαιακό πλάνο δίνει αναλυτικές πληροφορίες για τους κεφαλαιακούς δείκτες και εναλλακτικές ενίσχυσης των κεφαλαίων, ακόμα και με την έκδοση ομολογιών σε βάθος 3ετίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής συγχώνευσης με την Τράπεζα Χανίων και την απορρόφηση των ελληνικών δραστηριοτήτων της HSBC.

  Στην Attica Bank, με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο, όπου καταγράφονται ζημιές, ολοκληρώνονται οι τελευταίες λεπτομέρειες του 5ετούς επιχειρησιακού σχεδίου και του κεφαλαιακού πλάνου που κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδος από εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικοί μέτοχοι έχουν συμφωνήσει στην κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των αναγκών με μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα ξεπερνά σχεδόν κατά 100 εκατ. ευρώ την ήδη αποφασισμένη αύξηση των 365 εκατ. ευρώ.

  Στο πλαίσιο της συμφωνίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι μέτοχοι θα συμμετέχουν σχεδόν με τα ποσοστά τους, δηλαδή το ΤΧΣ με περίπου 60% και η Ellington με 25% στην αύξηση κεφαλαίου των περίπου 450-490 εκατ. ευρώ. Στην αύξηση θα πάρει μέρος και o ΕΦΚΑ. Οι υπόλοιπες ανάγκες θα καλυφθούν μέσα από προβλέψεις και μέσα από το επιχειρησιακό πλάνο και με ενεργή διαχείριση των κόκκινων δανείων.

  Διαβάστε ακόμη

  -Επ. Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως στο ενημερωτικό της Παγκρήτιας
  -Ικανοποίηση Μ. Σάλλα για την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
  -Η Παγκρήτια Τράπεζα προχωρεί στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου εξυγίανσης
  -Νέα λύση για την AtticaBank
  -Ελ. Βρεττού (AtticaBank): Ενσωματώσουμε αρχές υπεύθυνης τραπεζικής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ