Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Σεπ-2022 12:08

  Αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τη Mytilineos η Citi

  Αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τη Mytilineos η Citi
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Σε αύξηση της πρόβλεψής της για την κερδοφορία της Mytilineos την επόμενη τριετία προχωρά η Citi σύμφωνα με σημερινό Note που εξέδωσε με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη των αναλυτών της στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Βοιωτία (Μεταλλουργία και Ενέργεια).

  H CITI επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η εταιρεία διανύει περίοδο σημαντικής αύξησης των κερδών της σε νέα, ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη του 2022 θα είναι διπλάσια (€349 εκατ.) σε σχέση με το 2021 ενώ για το 2023 (€452 εκάτ.) και το 2024 (€492 εκάτ.) τριπλάσια σε σχέση με αυτά του 2021 (€162 εκάτ.)

  Με όχημα τις ευκαιρίες της "πράσινης" ανάπτυξης, η εταιρεία μέσα από δύο ευδιάκριτους πυλώνες:

  Α. επιταχύνει τη ανάπτυξη του σημαντικού παγκόσμιου portfolio, των >8GW σε έργα ΑΠΕ (P&G BU, RSD BU), που κατέχει, το οποίο λόγω της γεωγραφικής διαφοροποίησής του ευνοεί τη γρήγορη ανάπτυξή του

  Β. "πρασινίζει" και αναβαθμίζει τη συνολική παραγωγή αλουμινίου (Metallurgy BU), μεταξύ άλλων μέσω ΑΠΕ, ενισχύοντας έτσι σημαντικά τα δομικά πλεονεκτήματα του Τομέα της Μεταλλουργίας

  Τέλος εν αναμονή, ενός πολύ δυνατού σετ αποτελεσμάτων στο τρίτο τρίμηνο του 2022 (Q3 2022), η CITI ανοίγει ένα παράθυρο θετικού καταλύτη για την εταιρεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ