Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Σεπ-2022 12:11

  La Meat Maison: Το νέο high-end εστιατόριο και κρεοπωλείο στην Κηφισιά και τα επόμενα βήματα της επιχείρησης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  To νέο της εστιατόριο εγκαινίασε στην Κηφισιά η εταιρεία La Meat Maison, η οποία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων κρέατος αλλά και οίνων, ενώ δραστηριοποιείται και στην εστίαση, όπως αναφέρει σχετικά στο Capital.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Christian El Helou. Γαστρονομικά υπεύθυνος για το νέο απόκτημα της επιχείρησης, είναι ο chef, Δημήτρης Κατριβέσης.

  Η εταιρεία διατηρεί τα κρεοπωλεία "La Meat Maison” στη Νέα Σμύρνη, στην Κηφισιά αθώς και στη Μύκονο, ενώ διατηρεί και την εταιρεία εστίασης "La Meat Maison Restaurants”.

  "Το νέο μας εστιατόριο στην Κηφισιά στην οδό Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί ένα μεικτό concept υψηλής γαστρονομίας γύρω από το κρέας. Η κύρια δραστηριότητα είναι το κρεοπωλείο, το οποίο διαθέτει κρέας υψηλής ποιότητας σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Ταυτόχρονα το κρεοπωλείο είναι αυτό που κάνει το μενού του εστιατορίου τόσο υψηλής ποιότητας και προσφέρει ταυτόχρονα την ιδανική ισορροπία ποιότητας-τιμής. Στα ράφια του μπορεί κάποιος να συναντήσει μερικές από τις πιο φίνες γεύσεις με την υπογραφεί των I Frati και Fine Foods”, λέει ο Christian El Helou. 

  09131

  "H βασική λειτουργία της κουζίνας του συγκεκριμένου εστιατορίου είναι να προετοιμάζει και να προσφέρει στους πελάτες τις συνταγές της La Meat Maison. Το κρέας που διαθέτουμε αποτελεί προϊόν σπάνιας παραγωγής όπως για παράδειγμα το μοσχάρι ράτσας Umami Wagyu Beef, όπου τα ζώα εκτρέφονται με βασικό συστατικό τις διατροφής τους την ελιά. Έτσι, σερβίρουμε στους πελάτες μας, κρέας σε ασυνήθιστες ή εκλεπτυσμένες εκδοχές όπως τα Umami Olive-Fed Pork, τα Australian Wagyu 2GR ή τα εξ’ ολοκλήρου ελευθέρας βοσκής πουλερικά St. Sever. Το εστιατόριο της La Meat Maison επί της ουσίας μπορεί κανείς να βρει κάποιος τις ποιοτικότερες κοπές κρέατος, που φιγουράρουν σαν το σπανιότερο πετράδι του στέμματος. Μερικές από τις πιο ευγενείς και εξέχουσες ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο, που φιλοξενούνται στο σαν γυάλινο ολόγραμμα κελάρι μας”, εξηγεί ο Christian El Helou.

  Κατά τον ίδιο το κατάστημα της Κηφισιάς θα αποτελέσει την ναυαρχίδα για το εμπορικό σήμα της La Meat Maison στην Ελλάδα. Στην Κηφισιά η La Meat Maison διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τo ψήσιμο του κρέατος, διαδικασία που θα γίνεται συμπληρωματικά από την ήδη υπάρχουσα βιομηχανική της εγκατάσταση στο Κορωπί. "Στον συγκεκριμένο χώρο θα έχουμε επίσης την δυνατότητα να υποδεχτούμε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, όπως chefs και επικεφαλής εταιρειών τροφίμων. Επιθυμία μας είναι πάνω απ’ όλα να είμαστε απολύτως διαφανείς ως προς το προϊόν που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε έναν προορισμό γεύσης”.

  "Χτίζουμε μία ομάδα που πιστεύει σε αυτό που κάνουμε"

  Οι προοπτικές στην Ελλάδα είναι πολλές και πάντα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας. "Το σημαντικότερο όμως είναι να χτίσουμε μία ομάδα που πιστεύει και αντιλαμβάνεται τι προσπαθούμε να κάνουμε. Το προσωπικό μας πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνήσει αυτό που εμείς πρεσβεύουμε. Αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η μεγαλύτερη πρόκληση για τη συνέχεια. Το να βρούμε έναν χώρο και να νοικιάσουμε ή να προσθέσουμε εξοπλισμό και τεχνογνωσία, είναι κάτι που εύκολα μπορούμε να κάνουμε. Το δύσκολο είναι να μεταδώσουμε γύρω μας την κουλτούρα που πρεσβεύουμε. Γι αυτό και βρισκόμαστε σε διαδικασία να προσλάμβάνουμε συνεχώς εκπαιδευόμενο προσωπικό. Χρειάζεται χρόνος για να καλλιεργήσουμε και να χτίσουμε πάνω στο ταλέντο αυτών των ανθρώπων. Η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι ότι διαθέτουμε εξαιρετικούς κρεοπώλες. Γι’ αυτό και επενδύουμε στη νεότερη γενιά, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των μεγαλύτερων σε ηλικία επαγγελματιών, με τους οποίους ήδη συνεργαζόμαστε, με στόχο να μεταδώσουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους στους νεότερους”. 

  279273347

  Η εμπλοκή της λιβανέζικων συμφερόντων La Meat Maison στην αγορά του κρέατος ξεκίνησε στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια, με επίκεντρο την διάθεση προϊόντων κρέατος εξέχουσας ποιότητας και υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η La Meat Maison έχοντας επενδύσει στην κατασκευή μίας υπερσύγχρονης βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας κρέατος στο Κορωπί, συνεχίζει πλέον αυτόνομα την επιχειρηματική της διαδρομή στην Ελλάδα, όπου εκτός από το νεοσύστατο εστιατόριο και κρεοπωλείο στην Κηφισιά, διατηρεί ένα κρεοπωλείο στη Νέα Σμύρνη καθώς και ένα ακόμη στη Μύκονο, προχωρώντας διαρκώς στην ανάπτυξή της.

  Στο επίκεντρο και οι εξαγωγές

  Στον μελλοντικό σχεδιασμό της επιχείρησης είναι να εξάγει το εμπορικό σήμα La Meat Maison στις αγορές του κόσμου. Ο Christian El Helou επισημαίνει ότι η ελληνική αγορά έχει πολλά να προσφέρει, με τέτοιο τρόπο που όπως λέει "ο ρόλος της χώρας δεν περιορίζεται στις εισαγωγές κρέατος από ξένες χώρες. Αντιθέτως η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να παράγει καλής ποιότητας κρέας και να το εξάγει”.

  Σε ό,τι αφορά τη Μύκονο ο Christian El Helou λέει ότι η περσινή περίοδος ήταν θεαματική σε ό,τι αφορά την κίνηση του νησιού, η οποία προήλθε από το ισχυρό τουριστικό ρεύμα. "Αυτό που κάναμε στη Μύκονο, ήταν να μετατρέψουμε το χώρο λιανικής πώλησης που είχαμε στη διάθεσή μας, σε ένα χώρο πώλησης που απευθύνεται και σε επαγγελματίες. Δεν υποβαθμίσαμε τη σημασία και την εμπειρία που προσφέρουμε προς τους πελάτες λιανικής, ωστόσο ανοίξαμε ένα ακόμα παράθυρο στην τροφοδοσία σκαφών, πολυτελών κατοικιών, των chef που δραστηριοποιούνται στο νησί. Στόχος μας δεν είναι να ανταγωνιστούμε τα σούπερ μάρκετ ή άλλα σημεία λιανικής πώλησης που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο. Αντιθέτως παρέχουμε προϊόντα που δεν μπορεί κάποιος να βρει στο σούπερ μάρκετ, καθώς εκτός από κρέας διαθέτουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα όπως χαβιάρι, αστακό, βασιλικό καβούρι Αλάσκας και foie gras ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να ταιριάξει ιδανικά με το κρέας”. 

  290307053

  289013257


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ