Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Σεπ-2022 08:01

  Θ. Μιχαλόπουλος (Microsoft Hellas): Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεις

  Θεοδόσης Μιχαλόπουλος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Σε βάθος τριετίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το συγκρότημα κέντρων δεδομένων (data centers) της Microsoft στα Σπάτα και στο Κορωπί σύμφωνα με τα όσα σημείωσε χθες σε δημοσιογραφική συνάντηση ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Hellas, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη συμπλήρωση παρουσίας 30 ετών του αμερικανικού κολοσσού τεχνολογίας στην χώρα μας. Ο κ. Μιχαλόπουλος, ωστόσο, δε θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, περιοριζόμενος απλά στο να σχολιάσει ότι πρόκειται για ένα αρκετά περίπλοκο εγχείρημα, το οποίο προχωρά κανονικά ενώ αυτή την στιγμή η εταιρεία βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης των απαραίτητων οικοδομικών αδειών. 

  "Με τη συμπλήρωση των 30 χρόνων παρουσίας μας στην Ελλάδα, στόχος μας από εδώ και πέρα είναι να αναπτυχθούμε περαιτέρω και να βοηθήσουμε την χώρα μας και τις επιχειρήσεις σε μια δύσκολη εποχή που έρχεται", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Microsoft Hellas. Παράλληλα, διατύπωσε την ισχυρή πεποίθηση του ότι η τεχνολογία και τώρα, όπως άλλωστε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, θα βρεθεί στο επίκεντρο της παροχής λύσεων, αποτελώντας στο μέλλον μια αποπληθωριστική δύναμη, βοηθώντας τις εταιρείες να παράγουν φθηνότερα αλλά και να μεταφέρουν τα προϊόντα τους με χαμηλότερο κόστος. 

  Εκτός από τις μεγάλες εταιρείες, οι οποίες βρίσκονται σε καλό επίπεδο σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ψηφιοποίησης, η Microsoft συνεχίζει να εστιάζει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. "Εκεί θεωρούμε ότι βρίσκεται μια μεγάλη ευκαιρία. Οι μικρομεσαίες εταιρείες κατά την περίοδο της πανδημίας έμειναν πίσω σε σχέση με τις μεγάλες σε επίπεδο ψηφιοποίησης. Επομένως, εστιάζουμε πάρα πολύ στο πόσο καλά θα πάει το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης στο cloud, καθώς θεωρούμε ότι είναι μια ευνοϊκή συγκυρία στο να δείξουμε την αξία που τα εργαλεία τεχνολογίας μπορούν να δώσουν σε μια επιχείρηση, διευκολύνοντάς την στο να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο", υπογράμμισε ο κ. Μιχαλόπουλος, λέγοντας. Να σημειωθεί ότι περίπου το 95% των μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες cloud. Το συγκεκριμένο ποσοστό, όμως, είναι αρκετά χαμηλό όταν πρόκειται για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, μια εικόνα, η οποία πρέπει να αλλάξει και να  βελτιωθεί.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ