Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Σεπ-2022 09:04

  Attica Group: Επενδυση στην πράσινη ναυτιλία τα τρία Aero Highspeed

  Attica Group: Επενδυση στην πράσινη ναυτιλία τα τρία Aero Highspeed
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αναστασίας Βαμβακά

  Επίσημα εγκαίνια είχαν χθες στο λιμάνι του Πειραιά, τα τρία AERO που έφθασαν από τη Νορβηγία στην Ελλάδα την 1η Αυγούστου 2022 και δρομολογήθηκαν άμεσα στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, με εντυπωσιακά πρώτα αποτελέσματα. 

  Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Σπύρος Πασχάλης μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων "η ημέρα αυτή είναι πολύ σημαντική για τον Όμιλο Attica και για την eλληνική ακτοπλοϊκή οικογένεια, αφού τα τρία AERO Highspeed, αποτελούν τα πρώτα νεότευκτα πλοία που ήρθαν στην Ελλάδα για την εξυπηρέτηση κύριων ακτοπλοϊκών γραμμών, 10 χρόνια μετά το τελευταίο νεότευκτο πλοίο της ελληνικής ακτοπλοΐας, το Blue Star Patmos, που και πάλι η Attica Group παρέλαβε, τον Ιούνιο του 2012".

  Η επένδυση της Attica με τα πλοία τόπου Aero Catamaran αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στην πορεία προς μία πιο πράσινη ναυτιλία δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

  Τα ΑERO

  Η κατασκευή των τριών AERO έγινε στο ναυπηγείο Brødrene Aa της Νορβηγίας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης  ανήλθε σε 21 εκατ. ευρώ (7 εκατ. Ευρώ ανά πλοίο) και η χρηματοδότησή της έγινε με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό προερχόμενο από τη Νορβηγική Export Finance Norway ("Eksfin”) με την εγγύηση του Norwegian Export Credit Guarantee Agency ("GIEK”) και την Alpha Bank που μας εμπιστεύτηκαν και συνέβαλαν σημαντικά στην αναπτυξιακή μας αυτή επένδυση.

  Τα  AERO Highspeed είναι πλοία τύπου Catamaran, τελευταίας τεχνολογίας και σύγχρονης αισθητικής,  έχουν σχεδιαστεί με καινοτόμα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν πλήρως τις προσφερόμενες υπηρεσίες, παρέχοντας στους πάνω από 3 εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται ετησίως στις γραμμές του Αργοσαρωνικού μια νέα, μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Με τη δρομολόγηση των τριών αυτών πλοίων αυξήθηκε η μεταφορική ικανότητα στους προορισμούς του Αργοσαρωνικού, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών.

  Κάθε πλοίο έχει μέγιστη ταχύτητα 32,2 κόμβων με πλήρες φορτίο, ολικό μήκος 36 μέτρα, πλάτος 9,7 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 150 επιβατών ενώ η εσωτερική διαρρύθμιση και γενικότερα ο πρωτοποριακός σχεδιασμός τους έχει στόχο την προσφορά υψηλού επιπέδου ανέσεων και υπηρεσιών στον επιβάτη. 

  Την ίδια στιγμή, η Γενική Συνέλευση της Attica αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου 0,05 ευρώ ανά μετοχή. Η εταιρεία ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 10.790.292,15 ευρώ με κεφαλαιοποίηση μέρους του ειδικού αποθεματικού από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,30 σε 0,35 ευρώ και ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 10.790.292,15 ευρώ, με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 0,35 σε 0,30 ευρώ και επιστροφή του ποσού της μείωσης, ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή, στους Μετόχους.

  AERO HIGHSPEED

  Αλλαγές στο ΔΣ

  Οι εξελίξεις, όμως  στην Αttica συνεχίστηκαν και σε αλλαγές στην σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου ο κ. Μιχάλης Σακέλλης υπέβαλε την παραίτηση του. 

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Δ.Σ. ευχαριστεί τον κ. Σακέλλη για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που επί μακρά σειρά ετών προσέφερε στην Εταιρία. Σε αναπλήρωση της κενωθείσας θέσης αποφάσισε την εκλογή του κ. Ηλία Τρίγκα ως Μη Εκτελεστικού Μέλους.

  Ο κ. Ηλίας Τρίγκας, επισημαίνεται, διαθέτει τις απαιτούμενες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρία για την εκτέλεση των καθηκόντων του, ενώ ταυτόχρονα το Δ.Σ. διαπίστωσε ότι στο πρόσωπό του πληρούνται τα κριτήρια ατομικής και συλλογικής καταλληλότητας. Η σύνθεση του Δ.Σ. και η ιδιότητα του κάθε μέλους έχουν ως ακολούθως:

  –  Κυριάκος Δ. Μάγειρας, Πρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος,
  –  Γεώργιος Ε. Ευστρατιάδης, Αντιπρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
  – Σπυρίδων Χ. Πασχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος & Αναπληρωτής Προέδρου, Εκτελεστικό Μέλος,
  – Ηλίας Κ. Τρίγκας, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
  –  Λουκάς Κ. Παπάζογλου, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος,
  – Ευστράτιος Γ- Ι. Χατζηγιάννης, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος,

  – Μαρία Σαρρή, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ