Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Αυγ-2022 11:28

  Advent Technologies: Παράδοση φορητών κυψελών καυσίμου στον Ελληνικό Στρατό

  Advent Technologies: Παράδοση φορητών κυψελών καυσίμου στον Ελληνικό Στρατό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   Η Advent Technologies Holdings, Inc., μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου (fuel cells) υδρογόνου, προέβη στην παράδοση φορητών κυψελών καυσίμου στη Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών ("Ζ'ΜΑΚ") του Ελληνικού Στρατού.

  Η φορητή συσκευή κυψελών καυσίμου (fuel cell) της Advent χρησιμοποιείται γρήγορα και αποτελεσματικά από στρατιωτικές μονάδες, ώστε να τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια συσκευές ασύρματης επικοινωνίας, εξοπλισμό επιτήρησης, όπως και άλλο κινητό ηλεκτρονικό στρατιωτικό εξοπλισμό, λειτουργώντας ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες μάχης. 

  Η σχεδίαση και κατασκευή των φορητών συσκευών κυψελών καυσίμου είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας και συστηματικής έρευνας και ανάπτυξης της Advent. Η καταχωρημένη τεχνολογία και τα προηγμένα υλικά της Advent που χρησιμοποιούνται στις εφαρμογές αυτές, εξασφαλίζουν την κορυφαία απόδοση των εν λόγω συστημάτων προσδίδοντάς τους ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως είναι το μειωμένο κατά σημαντικό βαθμό μέγεθος και βάρος έναντι της τεχνολογίας των μπαταριών.

  Η φορητή συσκευή της Advent είναι ελαφριά και συμπαγής και μπορεί να αποτελεί μέρος υπάρχοντος επιχειρησιακού εξοπλισμού, όπως γιλέκα μάχης και σακίδια, προσφέροντας ενισχυμένη αποτελεσματικότητα και φορητότητα για ένα μεγάλο εύρος στρατιωτικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, η φορητή κυψέλη καυσίμου παρέχει έως και 50 W συνεχούς ισχύος και έως και 85 W μέγιστης ισχύος, διασφαλίζοντας απόλυτα αξιόπιστη φόρτιση σε μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών συσκευών υψηλής ισχύος που χρησιμοποιούνται από την Z'MAK.

  Η συσκευή της Advent εξασφαλίζει αθόρυβη και αδιάλειπτη λειτουργία σε απομακρυσμένες και δύσκολα προσβάσιμες τοποθεσίες για έως και δύο εβδομάδες, καταναλώνοντας μόνο μισό λίτρο καυσίμου (μείγμα μεθανόλης/νερού). Η τροφοδότηση της συσκευής με καύσιμο είναι εύκολη και μπορεί να γίνει ακόμα και όταν αυτή βρίσκεται σε λειτουργία. Οι φορητές κυψέλες καυσίμου έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία, στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ".

  Ο Δρ Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent Technologies, δήλωσε: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τον Ελληνικό Στρατό, και ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στα προϊόντα μας. Η ικανότητα των προϊόντων μας να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις αυξανόμενες λειτουργικές ανάγκες βασικών αμυντικών εφαρμογών, έχει ήδη αποδειχθεί στην πράξη, επιβεβαιώνοντας ότι η στρατηγική μας προσέγγιση "Any Fuel. Anywhere", είναι πλέον πιο επίκαιρη από ποτέ. Όλοι εμείς στην Advent Technologies προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας με τον Ελληνικό Στρατό και της συνεισφοράς μας στην απαιτητική αποστολή του για προστασία των ελληνικών εθνικών συμφερόντων, και εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας των ελληνικών χωρικών υδάτων, της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ