Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Ιουλ-2022 07:50

  Στο σφυρί πολυώροφο κτίριο γραφείων στο Χαλάνδρι και μεζονέτες στον Ορνό της Μυκόνου

  Στο σφυρί πολυώροφο κτίριο γραφείων στο Χαλάνδρι και μεζονέτες στον Ορνό της Μυκόνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Μπορεί να διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ωστόσο οι αναρτήσεις στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να βρεθεί ένα κτίριο γραφείων 6 ορόφων στο Χαλάνδρι, το οποίο ανήκε στην ΚΕΡΑΜΟΣ Τεχνική και Οικοδομική εταιρεία.

  Συγκεκριμένα, το εν λόγω ακίνητο έχει προγραμματιστεί να βγει-εφόσον στο μεσοδιάστημα δεν υπάρξει κάποια κίνηση για την αναστολή της διαδικασίας-στις 23 Σεπτεμβρίου με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στις 680.000 ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas. Ο πλειστηριασμός περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 281 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της οδού Νικηταρά στον αριθμό 1, στη θέση 'Άγιος Γεώργιος του δήμου Χαλανδρίου.

  Στο παραπάνω οικόπεδο έχει ανεγερθεί πολυώροφο κτίριο γραφείων, που αποτελείται από υπόγειο και έξι ορόφους (συμπεριλαμβάνεται και το ισόγειο) και  το οποίο ειδικότερα αποτελείται από υπόγειο συνολικής επιφάνειας 218,73 τ.μ., ισόγειο επιφάνειας 87 τ.μ., που στην πραγματικότητα αποτελείται από κλειστό χώρο εισόδου με reception, κεντρικό κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα επιφάνειας 48 τ.μ. και γραφεία επιφάνεια 39 τ.μ., από πρώτο όροφο επιφάνειας 98,38 τ.μ., δεύτερο όροφο 98,38 τ.μ., τρίτο όροφο 98,38, τέταρτο όροφο 98,38 τ.μ. και πέμπτο όροφο συνολικής επιφάνειας 87 τ.μ.

  Οι αυθαιρεσίες

  Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, έχουν γίνει κάποιες αυθαίρετες επεκτάσεις και αλλαγές χρήσης, οι οποίες δεν προβλέπονταν στην οικοδομική άδεια και κατά συνέπεια η συνολική επιφάνεια των νόμιμων τμημάτων γραφείων είναι περίπου 252,99 τ.μ. ενώ των αυθαίρετων τμημάτων και τμημάτων που έχουν αλλάξει χρήση είναι περίπου 314,01 τ.μ., που προσμετρώνται στο 90 % της αξίας νόμιμης ανωδομής.

  Επιπλέον, όπως αναφέρεται, είναι άγνωστο εάν έχει γίνει κάποια ενέργεια για την τακτοποίηση των συγκεκριμένων αυθαιρεσιών, οι οποίες διαπιστώθηκαν από προηγούμενες τεχνικές εκθέσεις, περιγραφές και εκτιμήσεις που βασίστηκαν σε εσωτερική αυτοψία ενώ το πρόστιμο υπολογίζεται κατά προσέγγιση στις 50.000 ευρώ. Το κτίριο εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο του Χαλανδρίου ενώ απέχει 9 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Η Νικηταρά είναι μια τυπική εσωτερική οδός μικρής προβολής, ωστόσο το συγκεκριμένο κτίριο έχει σχεδόν γωνιακή θέση αρκετά καλής προβολής με σχετικά εύκολη πρόσβαση σε κεντρικές λεωφόρους, όπως η Κηφισίας ενώ λόγω του σημείου, θεωρείται κατάλληλο για γραφειακή χρήση, όπως σημειώνεται στην τεχνική έκθεση.

  Οι 6 ιδιοκτησίες στον Ορνό της Μυκόνου 

  Πιο σύντομα και συγκεκριμένα αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένο να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για 6 οριζόντιες παραθεριστικές κατοικίες, οι οποίες βρίσκονται στην κοσμοπολίτικη Μύκονο και πιο συγκεκριμένα στον δημοφιλή οικισμό Ορνού στο δυτικό τμήμα του νησιού. Πρόκειται για 5 μεζονέτες και ένα διαμέρισμα, που έχουν κατασκευαστεί σε 2 οικόπεδα επιφάνειας 934,24 τ.μ. και 921,24 τ.μ. αντίστοιχα ενώ να σημειωθεί ότι αποτελούν μέρος μιας ενιαίας έκτασης με συνολικό εμβαδό 4.350 τ.μ., η οποία χωρίστηκε στη συνέχεια σε 3 οικόπεδα.

  Η επιφάνεια για τις μεζονέτες κυμαίνεται από 60,4 τ.μ. μέχρι 63,65 τ.μ. και η τιμή πρώτης προσφοράς για τις 2 ακριβότερες εξ αυτών έχει τεθεί στις 293.000 ευρώ για την καθεμία και για τις υπόλοιπες έχει οριστεί στις 287.000, 283.000 και 282.000 ευρώ αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά τώρα το διαμέρισμα, αυτό εντοπίζεται στον πρώτο όροφο, έχει επιφάνεια 53 τ.μ. ενώ η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 266.000 ευρώ.

  Μύκονος 2

  Στο συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών υπάρχει κοινόχρηστη πισίνα στην οποία έχουν πρόσβαση οι εν λόγω οριζόντιες ιδιοκτησίες. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, ο οικισμός του Ορνού χαρακτηρίζεται από μια πυκνή συστάδα τουριστικών αναπτύξεων, οι οποίες περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο ισόγειες ή διώροφες πολυτελείς κατοικίες, μικτής παλαιότητας, οι οποίες αξιοποιούνται τουριστικά. Τέλος να σημειωθεί ότι ο πλειστηριασμός, τον οποίο επισπεύδει η Cepal Hellas, στρέφεται εναντίον της Pianeta Terra.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ