Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Ιουλ-2022 18:54

  Προοπτικές ανάπτυξης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά βλέπει ο αντασφαλιστικός όμιλος SRS Group

  Προοπτικές ανάπτυξης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά βλέπει ο αντασφαλιστικός όμιλος SRS Group
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εξεύρεση (αντ)ασφαλιστικής υποστήριξης δεν είναι μία εύκολη υπόθεση αυτήν την εποχή, εκτιμά ο όμιλος SRS Group με παρουσία στην Ελλάδα μέσω δύο θυγατρικών του εταιρειών που δραστηριοποιούνται ως μεσίτες (αντ)ασφάλισης, με την μητρική εταιρεία να έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

   Η πανδημία, ο πόλεμος που είναι ακόμη σε εξέλιξη, οι πληθωριστικές πιέσεις και οι συνέπειές τους στο διεθνές οικονομικό σκηνικό αλλά και οι αυξημένες, παγκοσμίως, ζημιές, έχουν δημιουργήσει συνθήκες "σκληρής"  αγοράς με αυξημένα τιμολόγια και περιορισμούς όσον αφορά τους επιθυμητούς, για τους (αντ)ασφαλιστές, κινδύνους, εκτιμά ο όμιλος SRS επισημαίνοντας ότι  ο μόνος τρόποςνα διαχειριστεί η αγορά την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί είναι οι καλές συνεργασίες, η ομαδική δουλειά, η σωστή εξυπηρέτηση, η εξεύρεση (αντ)ασφαλιστικής λύσης στη σωστή τιμή.

  Στόχος του Ομίλου SRS είναι οι θυγατρικές της να συνεισφέρουν στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά μέσω της συνεργασίας τους με όλες τις εταιρίες του κλάδου, πουδραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.  Ειδικά για την Ελλάδα, όπως εκτιμά ο όμιλος SRS, οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου είναι σημαντικές καθώς η χαμηλή διείσδυση του ασφαλιστικού κλάδου στην ελληνική οικονομία, οι χαμηλοί δείκτες ζημιών που χαρακτηρίζουν την ελληνική ασφαλιστική αγορά σε συνδυασμό με τις προοπτικές επενδύσεων στην ελληνική οικονομία δημιουργούν ένα σκηνικό με πολλές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

  Η SRS εστιάζει σε επιχειρηματικούς και βιομηχανικούς κινδύνους μέσω συνεργασιών με μεσίτες και ασφαλιστικές εταιρείες. Όπως έχει αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, η δουλειά της εταιρείας ξεκινά όταν την προσεγγίζει ένας μεσίτης ασφαλειών που επιχειρεί να τοποθετήσει έναν ασφαλιστικό κίνδυνο, που συνήθως δεν μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα στην τοπική ασφαλιστική αγορά. Στη συνέχεια, αναλαμβάνει να βρει στη διεθνή αγορά την (αντ)ασφαλιστική λύση που αναζητά ο συνεργάτης, ώστε να την παρουσιάσει στον ασφαλισμένο. Όταν και εφόσον ο ασφαλισμένος δώσει εντολή ασφάλισης, τότε είναι στην κρίση του συνεργάτη εάν το συμβόλαιο θα εκδοθεί από μία ασφαλιστική εταιρεία του εξωτερικού ή μία ελληνική ασφαλιστική εταιρεία.

  Οι μεσίτες/συνεργάτες της SRS Group of Companies, όπως τονίζουν, συνήθως επιλέγουν να εκδοθεί το ασφαλιστήριο στην Ελλάδα και να γραφτούν τα ασφάλιστρα στην Ελλάδα, κάτι που υποστηρίζεται από τον όμιλο, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των μακροχρόνιων σχέσεων που έχουν με τις ασφαλιστικές εταιρείες και βοηθάει την ανάπτυξη της παραγωγής τους σε αυτές, ώστε να πετύχουν τους στόχους πωλήσεών τους. Ταυτόχρονα, μέσω μίας ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας εξασφαλίζεται η καλύτερη εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου. Το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου του ομίλου, σύμφωνα με στοιχεία, αποτελείται από καινούριες εργασίες για τις οποίες βρέθηκε η (αντ)ασφαλιστική λύση, δεν πρόκειται για εργασίες που μεταφέρθηκαν από ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστικά γραφεία. Η εξειδίκευση του ομίλου είναι σε όλους τους κλάδους της αστικής ευθύνης και σε κινδύνους επιχειρηματικούς και βιομηχανικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και την περασμένη χρονιά, έτσι και το 2022 (στοιχεία Ιανουαρίου – Μαΐου) σημειώνεται αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων του συγκεκριμένου κλάδου(15%).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ