Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Ιουλ-2022 11:19

  Αλ. Εξάρχου (Intrakat): Δεν θεωρώ ότι χάνουμε ένα λεπτό ύπνου με το θέμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

  Αλ. Εξάρχου (Intrakat): Δεν θεωρώ ότι χάνουμε ένα λεπτό ύπνου με το θέμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Στην παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρθηκε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: "Απαντήσαμε στα ερωτήματα. Δεν θεωρώ ότι χάνουμε ένα λεπτό ύπνου με το θέμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Το αντιμετωπίζουμε με τη στωικότητα που μας επιβάλλεται απέναντι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, λέγοντας ότι η εταιρεία απάντησε δια των νομικών της συμβούλων", σχολίασε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης ο κ Εξάρχου.

  Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέστειλε επιστολή  προς τους νέους μετόχους της Intrakat ζητώντας να μάθει κατά πόσο υφίσταται συντονισμός ενεργειών μεταξύ των εφοπλιστών Μπάκου - Καϋμενάκη και Γκότση - Αγγέλου. Η έρευνα προκλήθηκε μετά την ανάδειξη του θέματος τις τελευταίες ημέρες με αρθρογραφία και ρεπορτάζ από το Capital.gr. 

  Ως προς τη σχέση με τους δύο νέους μετόχους και εφοπλιστές ο επικεφαλής της εταιρείας τόνισε ότι δεν υφίσταται κάποιο MoU μεταξύ της Winex των Εξάρχου, Μπάκου, Καϋμενάκη και τους άλλους εφοπλιστές Ηλία Γκότση και Κώστα Αγγέλου.

  Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε πως υπαρκτό παραμένει το ενδιαφέρον της εταιρείας για την Αττική Οδό, σύμφωνα με τον κύριο Εξάρχου. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι διατηρούνται εξαιρετικές σχέσεις με τους προηγούμενους μετόχους όπως με τον Σωκράτη Κόκκαλη. 

  Συμπλήρωσε ότι ως προς το ενδεχόμενο κεφαλαιακής ενίσχυσης, θα υπάρξει όπως τόνισε, σχετική εισήγηση προς τους μετόχους, εφόσον καταστεί απαραίτητο κάτι τέτοιο. "Οι μέτοχοι της εταιρείας κατέχουν πρόσβαση σε σοβαρά κεφάλαια και εφόσον πειστούν θα κληθούν να την ενισχύσουν". 

  Ως προς τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται αυτή την περίοδο στην Intrakat  ο κ. Εξάρχου, είπε ότι "δεν πήραμε την Intrakat επειδή δεν είχαμε τι να κάνουμε. Είναι ένα διαχειρίσιμο σε μέγεθος μαγαζί, με εξαιρετικές προοπτικές και κατέχει την καλύτερη θέση για να τοποθετηθεί ανταγωνιστικά στην αγορά με πολύ σημαντικό το τμήμα της Γαία Άνεμος στις ΑΠΕ, ενώ θεωρούμε ότι η εταιρεία είναι σε εξαιρετικά ανταγωνιστική θέση έναντι των υπολοίπων, ούτως ώστε να βελτιώσει και το ανεκτέλεστο και την κερδοφορία της. Έχουμε βαθιά πίστη πως ό,τι επετεύχθη από την προηγούμενη διοίκηση θα το συνεχίσουμε και θα το αναπτύξουμε. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε περισσότερες βελτιώσεις" .

  "Ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να πείσουμε και τους άλλους μετόχους για το όραμα που έχουμε για την Intrakat. Είναι ευτύχημα ότι η ανάληψη της διοίκησης γίνεται σε περίοδο που ο Αύγουστος είναι ένας καλός μήνας, που θα μας δώσει το περιθώριο να ενημερωθούμε ενδελεχώς και να μην επηρεαστεί η πορεία της εταιρείας", συμπλήρωσε. 

  "Οι λόγοι που αποκτήσαμε την εταιρεία είναι το υγιές ανεκτέλεστο, το διαχειρίσιμο μέγεθος, η ύπαρξη της Γαία Άνεμος που έχει το χαρτοφυλάκιο των Aνανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο τμήμα αδειών και ένα ακόμα τμήμα υπό εκτέλεση καθώς και έναν τομέα real estate που σκοπεύουμε να αναπτύξουμε. Στο real estate χαρτοφυλάκιο υφίστανται ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα, κτίριο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας και ένα υπό κατασκευή ξενοδοχείο στη Μύκονο"

  "Στόχος να γίνουμε δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική"

  "Στόχος είναι να κατακτήσουμε μία θέση εντός τριετίας ως δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία. Επίσης θεωρούμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε και ακόμα καλύτερη θέση και από αυτήν που σας προανέφερα", πρόσθεσε.

  Ως εκπρόσωπος της Winexο και αναφερόμενος στη σχέση με τον Δημήτρη Κούτρα ο κ. Εξάρχου είπε ότι η δική του πλευρά πήρε το ποσοστό που επιθυμούσε και αναφέρθηκε στον κ. Κούτρα, λέγοντας ότι "τον τιμούμε και είναι ένα ιστορικό στέλεχος". 

  "Ο Σουρέτης πήρε ένα σιδεράδικο και έκανε μία μεγάλη εταιρεία"

  Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης παρενέβη και ένας εκ των μικρότερων μετόχων ο Κωνσταντίνος Σμύρης και αναφέρθηκε στον ρόλο που είχε ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πέτρος Σουρέτης, σημειώνοντας ότι "πήρε ένα σιδεράδικο και το έκανε μία μεγάλη εταιρεία". Είπε προς τους νέους μετόχους ότι ανέλαβαν μία μεγάλη εταιρεία, εφιστώντας την προσοχή για την επόμενη μέρα και στη διαχείριση που θα υλοποιήσουν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. 

  "Για τον κ. Σουρέτη πρόσθεσε ότι παραμένει στην οικογένεια της Intracom, κοντά στον πρόεδρο και ιδρυτή του ομίλου, Σωκράτη Κόκκαλη, συμπληρώνοντας την ομάδα Κόκκαλη-Κλώνη για άλλες δραστηριότητες. Καλή επιτυχία Πέτρο σε όποια δραστηριότητα σου", πρόσθεσε.

  Εγκρίθηκε το νέο εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο

  Τέλος η γενική συνέλευση προέβη στην έγκριση του εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου μετά την αλλαγή των μετοχικών ισορροπιών στην εταιρεία. Το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους: 

  1. Νίκη Τζαβέλλα
  2. Αλέξανδρος Εξάρχου
  3. Χάρης Παμπούκης
  4. Αντιγόνη Γιόκαρη
  5. Κωνσταντίνος Χατζηπαναγιώτης
  6. Νικόλαος Βουγιούκας
  7. Ευστάθιος Τσοτσορός
  8. Παναγιώτης Αντιβαλίδης
  9. Αθανάσιος Σχίζας

  Από τα παραπάνω εκλεγέντα μέλη οι Νικόλαος Βουγιούκας, Ευστάθιος Τσοτσορός, Παναγιώτης Αντιβαλίδης και Αθανάσιος Σχίζας είναι ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Αποκάλυψη για Intrakat: Πώς παγιδεύτηκαν οι μικρομέτοχοι από τη δήλωση προθέσεως για μη αποχώρηση των μεγαλομετόχων

  * Ερωτήματα περί συντονισμένης δράσης των νέων μετόχων και από τη σύνθεση του νέου ΔΣ της Intrakat

  * Ο πόλεμος χαρακωμάτων και η μεγάλη σύμπτωση στο ξενοδοχείο για την Intrakat

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ