Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Ιουλ-2022 14:25

  Έναντι 17, 5 εκατ. ευρώ, 9ετής συμφωνία της ΣΤΑΣΥ με Cosmote - Vodafone - Wind  για δωρεάν Wi – Fi στο μετρό

  Πότε και πού θα φτάσει το μετρό με τις νέες επεκτάσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μία σημαντική συμφωνία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό προχώρησε η ΣΤΑΣΥ με τις εταιρείες Cosmote και Vantage Towers Greece Hellas (είναι η κοινή εταιρεία των Vodafone – Wind που διαχειρίζεται τις κεραίες κινητής).

  Μεταξύ των τριών εμπλεκόμενων μερών υπογράφτηκε συμφωνία για τη δωρεάν παροχή wi-fi στο σύνολο του δικτύου του μετρό. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες από την τηλεπικοινωνιακή αγορά, πρόκειται για 9ετή συμφωνία, από την οποία η ΣΤΑΣΥ πρόκειται να εισπράξει περί τα 17,5 εκατ. ευρώ.

  Μάλιστα, οι πρώτες δοκιμές αναμένονται στον σταθμό του Ελληνικού και στους αμέσως προηγούμενους σταθμούς τον Νοέμβριο. Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου ορίστηκε στα 2,5 έτη.   

  Η χρήση wi-fi στους συρμούς του μετρό αποτελεί χρόνιο αίτημα των επιβατών της ΣΤΑΣΥ, οι οποίοι – σε αρκετά τμήματα του δικτύου – αδυνατούν να "σερφάρουν" στο ίντερνετ με τη χρήση δεδομένων ή και να διεξάγουν τηλεφωνικές συνομιλίες.

  Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει εντάξει, σε διαφορετικό έργο (WiFi4GR), και τις αποβάθρες κάποιων κεντρικών σταθμών του μετρό στα σημεία που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης wi-fi. 

  Επομένως, οι επιβάτες του μετρό, με την υλοποίηση των δυο ανωτέρω έργων, θα μπορούν να "σερφάρουν" δωρεάν στους συρμούς και σε κάποιους σταθμούς του μετρό.

  Φώτης Φωτεινός  
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ