Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιουλ-2022 08:25

  Επίκεινται εξελίξεις για ΒΟΑΚ και επέκταση της Λ. Κύμης

  Επίκεινται εξελίξεις για ΒΟΑΚ και επέκταση της Λ. Κύμης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ελένης Μπότα

  Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για τα δύο σημαντικά έργα, το οδικό τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) "Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος" και την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης. 

  Το πρώτο έργο, το οδικό τμήμα του ΒΟΑΚ με ανάδοχο την ΑΚΤΩΡ αναμένεται να πάρει μέσα στις επόμενες ημέρες το πράσινο φως από την Βουλή και στη συνέχεια να υπογραφεί η σύμβαση.

  Το έργο είναι ύψους 186 εκατ. ευρώ (συµπεριλαµβανοµένου Φ.Π.Α. 24% και προαίρεσης 17.000.000 ευρώ) και η ΑΚΤΩΡ κέρδισε τη σύμβαση με ποσοστό έκπτωσης 7,1%.

  Το έργο "Μετατροπή σε αυτοκινητόδρομο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης τμήμα: Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος στη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου" αφορά στη μελέτη και κατασκευή των έργων βελτίωσης του τμήματος "Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος", του ΒΟΑΚ, µε διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού, συνολικού μήκους 14 χλμ. και τη μετατροπή του σε αυτοκινητόδρομο.

  Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί τη συνέχεια προς τα ανατολικά του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη, θα υλοποιηθεί µε βελτίωση της διατοµής και της γεωμετρίας της υφιστάμενης σήμερα Ν.Ε.Ο. Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος και αποτελεί μέρος του συνολικού έργου του Β.Ο.Α.Κ., που αναπτύσσεται σε μήκος περίπου 300 χλμ. και εκτείνεται από τον Κίσσαβο μέχρι τη Σητεία.

  Επίσης το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο αναμένεται να πάρει μέσα στις επόμενες ημέρες το έργο της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης με ανάδοχο το σχήμα ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

  Το κόστος του έργου είναι 352,3 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ (284,3 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ).

  Στην συνέχεια η σύμβαση θα αποσταλεί στη Βουλή και μετά την έγκριση της, θα υπογραφεί με το ανάδοχο σχήμα. 

  Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης που θα κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο θα ξεκινάει από τον κόμβο της Αττικής Οδού και θα καταλήγει μετά από 3,8 χλμ. στην Εθνικό Οδό, στον κόμβο Καλυφτάκη (Κάτω Κηφισιά).

  Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης αναμένεται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση πολλών περιοχών από το Γαλάτσι και τη Νέα Ιωνία έως το Ηράκλειο, την Πεύκη, τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι, ενώ θα διευκολύνει σημαντικά και την έξοδο της Αττικής Οδού προς Λαμία.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ