Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Ιουλ-2022 08:28

  Στο σφυρί ξανά η κατοικία του Γλου στην Καστέλλα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Για δεύτερη φορά αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με το ηλεκτρονικό σφυρί η κατοικία του Γεώργιου Γλου και της συζύγου του Μαρίας Τριαντοπούλου στην Καστέλλα του Πειραιά.

  Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχε γίνει προσπάθεια εκποίησης για το εν λόγω ακίνητο, ωστόσο, δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος αγοραστής ενώ στη συνέχεια ο πλειστηριασμός τέθηκε σε αναστολή.

  Αυτή την φορά, έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει εκ νέου το σφυρί στις 28 Ιουλίου με την τιμή πρώτης προσφοράς να παραμένει στα 3,3 εκατ. ευρώ.

  Τον πλειστηριασμό επισπεύδει η υπό ειδική εκκαθάριση Probank ενώ η κατάσχεση έγινε για οφειλή 150.000 ευρώ, η οποία αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου ποσού.

  Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 329,14 τ.μ., το οποίο εντοπίζεται στην Καστέλα με πρόσοψη επί της λεωφόρου Παπαναστασίου και στο οποίο έχει κατασκευαστεί μια μονοκατοικία 4 επιπέδων με συνολική επιφάνεια 619 τ.μ..

  ακινητο γλου

  Η θέα στον Σαρωνικό

  Διαθέτοντας εξαιρετική θέα στην θάλασσα, η πολυεπίπεδη κατοικία έχει ανεγερθεί με βάση την οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 2004 από την πολεοδομία Πειραιά.

  Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για ένα κτίριο συμβατικής κατασκευής με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα.

  Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά, όπως πέτρα και μάρμαρο, είναι καλής αισθητικής ενώ διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς το Σαρωνικό κόλπο λόγω της προνομιακής του τοποθεσίας. 

  Συγκεκριμένα, αν και εντοπίζεται δεύτερο από τη θάλασσα, ωστόσο λόγω εδαφικών κλίσεων, διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς τον Σαρωνικό ενώ βρίσκεται πίσω από κτίρια δημόσιου συμφέροντος, όπως για παράδειγμα το δημοτικό κολυμβητήριο της Καστέλλας.

  Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το παραλιακό μέτωπο και γενικά τοποθετείται σε μία εκ των καλύτερων θέσεων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Πρόκειται για μια περιοχή άρτια ανεπτυγμένη, η οποία διαθέτει σε εύλογη απόσταση όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες.

  Το κατάστημα στη Ν. Σμύρνη που άλλαξε χέρια

  Αυτό δεν είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο, το οποίο έχει βρεθεί στο στόχαστρο των πλειστηριασμών και ανήκε στον επιχειρηματία Γιώργο Γλου, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Αντώνη είχε δημιουργήσει την αλυσίδα ένδυσης Glou.

  Πριν μερικούς μήνες, πέρασε σε νέο ιδιοκτήτη ένα κατάστημα, το οποίο λειτουργεί σαν χώρος εστίασης και βρίσκεται πάνω στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με το ποσό της κατακύρωσης να κλείνει στα 2.125.585 ευρώ, δηλαδή περίπου 800 χιλιάδες ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή πρώτης προσφοράς που είχε οριστεί στα 1,4 εκατ. ευρώ.

  Να σημειωθεί ότι το κατάστημα, το οποίο στεγάζει την πιτσαρία Pizzoteca,  περιλαμβάνει ισόγειο, το οποίο εκτείνεται σε μια επιφάνεια 210 τ.μ. καθώς και πατάρι συνολικής επιφάνειας 100 τ.μ., αποτελεί μέρος μιας τριώροφης πολυκατοικίας, η οποία βρίσκεται επί της οδού 2ας Μαΐου στον αριθμό 18 στην Νέα Σμύρνη.

  Το γεγονός ότι η πιτσαρία φιλοξενείται στο συγκεκριμένο ακίνητο δεν ήταν διόλου τυχαίο καθώς ήταν το 2012 όταν ο Γιώργος Γλου αποφάσισε να επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στον κλάδο της εστίασης με όχημα την αλυσίδα πίτσας Pizzoteca.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ