Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Ιουν-2022 07:56

  Δημήτρης Γιαννακόπουλος: 40 εκατ. και μια εξαγορά στο τραπέζι της ΒΙΑΝΕΞ

  Δημήτρης Γιαννακόπουλος: 40 εκατ. και μια εξαγορά στο τραπέζι της ΒΙΑΝΕΞ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Μία εξαγορά και επενδύσεις συνολικού ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτός είναι ο σχεδιασμός της διετίας 2021-2022 για τον όμιλο ΒΙΑΝΕΞ της οικογένειας Γιαννακόπουλου.

  Σε αυτό το πλαίσιο ο όμιλος προέβη στην εξαγορά των πρώην εγκαταστάσεων της Beiersdorf στον Γέρακα, επενδύοντας συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ σε αυτές για την ποιοτική και ουσιαστική τους αναβάθμιση.

  Σε αυτές στεγάζονται πλέον τα γραφεία της θυγατρικής ΒΙΑΝ (τζιράρει 96 εκατ. ευρώ ετησίως) αλλά και αποθήκες των ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ.

  Νέο βήμα εμπορικής επέκτασης στα Βαλκάνια

  Η ΒΙΑΝΕΞ την ίδια στιγμή επεκτείνεται εμπορικά στα Βαλκάνια με ίδιες δυνάμεις και συγκεκριμένα σε Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία και Ρουμανία. Επίσης στο κάδρο είναι η επέκταση στη Σλοβενία και στη Σερβία, τόσο με δικά της προϊόντα αλλά και με την αντιπροσώπευση προϊόντων για λογαριασμό τρίτων.

  Επί της ουσίας δημιουργείται ένα ευρύ δίκτυο πωλήσεων στις συγκεκριμένες χώρες για την προώθηση των προϊόντων του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ αλλά και των προϊόντων εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται ήδη στην ελληνική αγορά.

  Οι συνεργασίες που πρόκειται να αναπτυχθούν σε αυτές τις χώρες θα πραγματοποιηθούν με ανεξάρτητες εταιρείες, αποτελώντας μέρος του επενδυτικού σχεδιασμού της επιχείρησης.

  Το συνολικό επενδυτικό πλάνο των 40 εκατ. ευρώ

  Η αναβάθμιση του νέου κτιριακού συγκροτήματος στο Γέρακα και ο εξοπλισμός της μονάδας με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα αποτελεί μέρος του συνολικού επενδυτικού σχεδιασμού του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ για την διετία 2021-2022, ο οποίος ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

  Ανάμεσα στις επενδύσεις εντάσσεται και η δημιουργία εργαστηρίου έρευνας και ανάπτυξης φαρμάκων στην Πάτρα, η κατασκευή του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και επίκειται η ολοκλήρωσή του εντός του 2022.

  Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Γέρακα βρίσκονται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 37 στρεμμάτων και οι στεγασμένοι χώροι των 18.000 τ.μ. αποτελούν μέρος του εργοστασίου Α΄ της εταιρείας, καθώς σε αυτές πραγματοποιείται η επικόλληση ετικετών του ΕΟΦ.

  Στον ίδιο χώρο στεγάζονται οι αποθήκες των ΒΙΑΝ και ΒΙΑΝΕΞ καθώς και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις του ομίλου.

  Σημειώνεται ότι η ΒΙΑΝ προμηθεύει τα φαρμακεία, διατηρώντας τη διαχείριση χαρτοφυλακίου συνταγογραφούμενων φαρμάκων και έχοντας συνεργασία με 5.700 φαρμακεία και φαρμακευτικούς συνεταιρισμούς σε πανελλαδική βάση.

  Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες επενδύσεις του ομίλου περιλαμβάνονται επίσης η δαπάνη 4 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο Α’ του ομίλου με αντικείμενο την προσθήκη νέας γραμμής φιαλιδίων και αμπουλών και ταυτόχρονα τον διπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας.

  Επιπλέον στο εργοστάσιο Γ’ του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ είναι προγραμματισμένη η προσθήκη νέων γραμμών παραγωγής με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ για ενίσχυση της παραγωγής αντιβιοτικών.

  Σημειώνεται επίσης ότι η δημιουργία του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης νέων φαρμακευτικών προϊόντων στην Πάτρα, είναι μία επένδυση συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ.

  Η επένδυση των 10 εκατομμυρίων ευρώ στον Γέρακα, έγινε σε προσπάθεια να πραγματοποιείται αποτελεσματικότερα η διαχείριση των προϊόντων και ως αντίδοτο αύξηση της παραγωγής και της διακίνησης του όγκου προϊόντων του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ενώ παρέχει στρατηγική αυτονομία στην εταιρεία.

  Επίσης παρέχει την δυνατότητα ελέγχου της ποιότητας των προϊόντων καθώς και πελατοκεντρική προσέγγιση, με τη ΒΙΑΝΕΞ να επιλέγει να δημιουργήσει δικές τις εγκαταστάσεις και όχι να αναθέσει σε τρίτους την διαχείριση των logistics παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη λύση θα ήταν σε πρώτη φάση τουλάχιστον, συμφερότερη από οικονομικής άποψης.

  Σημειώνεται πάντως ότι τα στελέχη του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ στάθηκαν στο πλαίσιο παρουσίασης των νέων εγκαταστάσεων, στο γεγονός ότι με πρόσφατη υπουργική απόφαση αποκλείεται η Αττική σχεδόν από οποιαδήποτε ενίσχυση στα επενδυτικά κίνητρα που αφορούν στην κατασκευή βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

  Ανέφεραν μάλιστα ότι επί της ουσίας, επιλέξιμα καθίστανται μόνο νέα εργοστάσια και επενδύσεις που προϋποθέτουν αλλαγή του ΚΑΔ, δηλαδή της δραστηριότητας μίας εταιρείας με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ