Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιουν-2022 08:00

  Big deal στην ελληνική αγορά κρέατος με συγχώνευση Φλωρίδη – Νασόπουλου

  Big deal στην ελληνική αγορά κρέατος με συγχώνευση Φλωρίδη – Νασόπουλου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Γεγονός αποτελεί μία εξέλιξη που αλλάζει ριζικά τα δεδομένα στην ελληνική αγορά κρέατος, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ολοκληρώθηκε πρόσφατα η στρατηγική συνεργασία μεταξύ δύο κραταιών και εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου επεξεργασίας και εμπορίας.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ, η οποία έχει συνεργάζεται με το σύνολο των ελληνικών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η Lidl, η The Mart, o Σκλαβενίτης, ο Μασούτης, η ΑΒ Βασιλόπουλος αλλά και με μεγάλο αριθμό κρεοπωλείων, έχει προχωρήσει σε σύμπραξη με την Αφοί Νασόπουλοι, η οποία επίσης αποτελεί βασικό τροφοδότη πολλών επιχειρήσεων κρέατος αλλά και σούπερ μάρκετ στην ελληνική αγορά.

  Μέσα από τη συγκεκριμένη σύμπραξη θα δημιουργηθεί μία νέα κοινή εταιρεία με τη συμμετοχή και των δύο επιχειρηματικών οικογενειών.

  Μάλιστα γι’ αυτό το σκοπό οι δύο εταιρείες έχουν αποκτήσει έκταση γης 11 στρεμμάτων στην περιοχή του Ελαιώνα, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί νέα μονάδα παραγωγής με συνολική επιφάνεια 25.000 τ.μ. Τις συγκεκριμένες πληροφορίες έρχονται να επιβεβαιώσουν πηγές κοντά στη συμφωνία.

  Η συγκεκριμένη εξέλιξη ολοκληρώθηκε και τυπικά μετά την αποχώρηση από την Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ, του ενός από τα δύο αδέρφια και εκ των βασικών μετόχων, Γιάννη Φλωρίδη, με την εξαγορά του ποσοστού του από τον αδερφό του Χαράλαμπο Φλωρίδη.

  Επισημαίνεται ότι προ της αποχώρησής του από την επιχείρηση ο Γ. Φλωρίδης διατηρούσε καθήκοντα αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχουμε στη διάθεσή μας τα δύο αδέρφια και συμμέτοχοι είχαν βασικές διαφωνίες μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια, γεγονός που οδήγησε στη συγκεκριμένη κίνηση και στην απόφαση να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους.

  Την ίδια στιγμή εκ των επικεφαλής και διευθύνων σύμβουλος της Αφοί Νασόπουλοι, Διονύσης Νασόπουλος, συμμετέχει και στα διοικητικά πεπραγμένα της Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ ως διευθύνων σύμβουλος, ενώ από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Φλωρίδης, διατηρεί καθήκοντα προέδρου στην Αφοί Νασόπουλοι.

  Η σύμπραξη δύο εταιρειών με συνολικό τζίρο πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ

  Η σύμπραξη των δύο επιχειρήσεων φέρνει συνέργειες μεταξύ δύο οντοτήτων όπου η Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ είχε τζίρο το 2021, ύψους 87 εκατομμυρίων ευρώ με καθαρά κέρδη μετά από φόρους 4,58 εκατ. ευρώ, από 83,7 εκατ. ευρώ πωλήσεις το 2020 και καθαρά κέρδη μετά από φόρους 1,4 εκατ. ευρώ.

  Αντίστοιχα η Αφοί Νασόπουλοι είχε κύκλο εργασιών 65,78 εκατ. ευρώ το 2021, από 57,29 εκατ. ευρώ το 2020 και τα καθαρά της κέρδη μετά από φόρους ήταν 3,47 εκατ. ευρώ έναντι 400,6 χιλ. ευρώ στη χρήση του 2020.

  Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος παίκτης στην ελληνική αγορά κρέατος είναι η Βουδούρης – Κώνστας – Κρέατα Αττικής, με τζίρο 93,92 εκατ. ευρώ στην τελευταία δημοσιευμένη χρήση του 2020 και καθαρά κέρδη μετά από φόρους να ανέρχονται στο 1,13 εκατ. ευρώ.

  Νεοσύστατη εταιρεία από τον αποχωρήσαντα Γιάννη Φλωρίδη με έδρα το Κρυονέρι

  Ταυτόχρονα ο αποχωρήσας, Γιάννης Φλωρίδης, προχώρησε στην ίδρυση νέας εταιρείας, με την επωνυμία Φλωρίδης Κρέατα Α.Ε., η οποία εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής, κίνηση η οποία ολοκληρώθηκε και τυπικά με τη σύσταση της συγκεκριμένης εταιρείας, στα τέλη του περασμένου Μαΐου.

  Στη νεοσύστατη εταιρεία εκτός από τον Γιάννη Φλωρίδη συμμετέχουν και τα τρία του παιδιά, Κωνσταντίνος – Μάριος, Βασιλική και Άννα. Μάλιστα ο επιχειρηματίας έχει αποκτήσει και τις παλιές εγκαταστάσεις της αλλαντοβιομηχανίας Θράκη (πρώην Piggy ΑΒΕΕ της οικογένειας Σπέντζου), με σκοπό την επένδυση για την ανάπτυξη νέων βιομηχανικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας κρέατος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ