Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Ιουν-2022 08:16

  Στο σφυρί τετράστερα ξενοδοχεία στην Κω

  Στο σφυρί τετράστερα ξενοδοχεία στην Κω
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:50

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες εντοπίζονται τόσο σε χερσαίους όσο και σε νησιωτικούς προορισμούς.

  Ειδικότερα, στις 29 Ιουνίου είχε προγραμματιστεί να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο Lambi Resort στην περιοχή Λάμπη στην Κω, με τον πλειστηριασμό να στρέφεται εναντίον της εταιρείας Χρίσμα Α.Ε., ενώ δεν επισπεύδεται από κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αλλά από την Ιερά Μονή των Φραγκισκανών Αδελφών Ρόδου της Παναγίας της Νίκης Santa Maria Della Vittoria.

  Ωστόσο, αν και στην πλατφόρμα του e-auction είναι, μέχρι στιγμής, αναρτημένος κανονικά, σε επικοινωνία που είχε η διαχειρίστρια εταιρεία του ξενοδοχείου με το Capital.gr ανέφερε ότι με απόφαση, η οποία εκδόθηκε στις 20 Ιουνίου μετά από δημόσια συνεδρίαση στην Κω, ακυρώνεται τελικά η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης και η διαδικασία του πλειστηριασμού τίθεται σε αναστολή.

  Απλά για την ιστορία του πράγματος να σημειωθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στο ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο περιλαμβάνει μια έκταση συνολικής επιφάνειας 22.317 τ.μ., η οποία προήλθε από τη συνένωση 3 όμορων αγροτεμαχίων και βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης.

  Στην εν λόγω έκταση έχει κατασκευαστεί το τετράστερο ξενοδοχείο Lambi Resort, του οποίου οι χώροι κύριας χρήσης υπολογίζεται ότι έχουν επιφάνεια 4.463,40τ.μ.. Το συγκεκριμένο τουριστικό διαθέτει δύο μεγάλες πισίνες στη μέση κάθε κτιριακού συγκροτήματος καθώς και παιδική πισίνα καθώς και  ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

  Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης ο ακάλυπτος χώρος του εμφανίζεται να είναι αρκετά επιμελημένος καθώς  περιλαμβάνει παρτέρια φύτευσης και πλακόστρωτους πεζοδρόμους για την κίνηση των πεζών. Σε ό,τι αφορά στην ποιότητα της κατασκευής του ακινήτου, στην παρούσα χρονική περίοδο, κρίνεται πολύ καλή όπως επίσης και ο βαθμός συντήρησης του.

  Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, πρόκειται για ένα ξενοδοχείο  με δυναμικότητα  66 δωματίων και 132 κλινών.  Σύμφωνα, ωστόσο, με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κω, δόθηκε η θετική γνωμοδότηση για την επέκταση της δυναμικότητας  από 132 σε 288 κλίνες, δηλαδή από 66 σε 144 δωμάτια, αριθμός που αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του resort.

  Η μέγιστη διάρκεια λειτουργίας της μονάδας ανέρχεται στους 6 μήνες ενώ πρόκειται για ένα τυπικό ξενοδοχείο, το οποίο προσφέρει all inclusive πακέτα και υπηρεσίες. Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν εστιατόριο, σνακ μπαρ, pool bar με τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες ενώ βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την αμμώδη παραλία Λάμπη.

  Με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, η εταιρεία Χρίσμα στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο, είδε τον κύκλο εργασιών της το 2018 να φτάνει τα 1,62 εκατ. ευρώ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ το 2017.

  Ξανά στο σφυρί το Ammos Resort

  Αυτό δεν είναι το μοναδικό τετράστερο ξενοδοχείο στην Κω, το οποίο θα αναμετρηθεί με το ηλεκτρονικό σφυρί καθώς την ίδια ημερομηνία έχει δρομολογηθεί εκ νέου προσπάθεια εκποίησης για το Ammos Resort στη θέση Άγιος Ιωάννης στην Κω, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Ξενοφάνης Κτηματική και Τουριστική.

  Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 5,475 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η dovalue. Πρόκειται για ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων, το οποίο έχει κατασκευαστεί σε μια παραθαλάσσια έκταση 13.600 τ.μ. στον Άγιο Ιωάννη στην Κω. Το κατάλυμα αποτελείται από 2 διώροφες πτέρυγες με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 4.357 τ.μ..

  Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το 1991 και λειτούργησε μέχρι το 2005, οπότε παρέμεινε κλειστό μέχρι το 2009.  Στη συνέχεια πέρασε σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και εκσυγχρονίζεται πλήρως. Με τη νέα του μορφή γίνεται επανεκκίνηση της λειτουργίας του το 2010.

  Επιπλέον, με την οικοδομική άδεια του 2007 πραγματοποιείται αλλαγή χρήσης στο υπόγειο, το οποίο μετατρέπεται σε χώρο κύριας χρήσης ενώ πλέον η πραγματική δυναμικότητα του ξενοδοχείου να ορίζεται σε 108 δωμάτια και 239 κλίνες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ