Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιουν-2022 07:51

  Σε πλειστηριασμό βγαίνει κεντρικό κατάστημα στο Χαλάνδρι

  Σε πλειστηριασμό βγαίνει κεντρικό κατάστημα στο Χαλάνδρι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να βρεθεί στις 6 Ιουλίου ένα ακίνητο-φιλέτο, το οποίο βρίσκεται σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους στο κέντρο του Χαλανδρίου.

  Ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της εταιρείας Ιόνιαν Όπτικαλ ενώ επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas. Συγκεκριμένα, στο σφυρί είναι προγραμματισμένο να βγει ένα ισόγειο κατάστημα, το οποίο εντοπίζεται επί της οδού Αγίου Γεωργίου 21Α σε οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Αγίου Γεωργίου, Αριστοτέλους, Παπάγου και Αριστοφάνους στην καρδιά της πόλης. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κατάστημα ενοικιάζεται σε εταιρεία οπτικών η οποία δεν έχει καμία σχέση με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου και θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. 

  Το ακίνητο, το οποίο έχει ανεγερθεί σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 175,31 τ.μ., αποτελείται από ένα ισόγειο κατάστημα, επιφάνειας 101,38 τ.μ., το οποίο επικοινωνεί με εσωτερική σκάλα με αποθήκη επιφάνειας 83,18 τ.μ., η οποία βρίσκεται στο υπόγειο.

  Πρόκειται για μία ενιαία αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία με ποσοστό, συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο εξακόσια χιλιοστά. Το κατάστημα περιλαμβάνει έναν ενιαίο χώρο και διαθέτει δύο εισόδους, η μια είναι από την οδό Αγίου Γεωργίου ενώ η δεύτερη εντοπίζεται από τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Στο ακίνητο λειτουργεί κατάστημα με οπτικά ενώ στην ιδιοκτησία της εταιρείας Ιόνιαν Όπτικαλ περιήλθε το 2001.

  Η διόρθωση προς τα πάνω της τιμής εκκίνησης

  Σε ό,τι αφορά, τώρα, την τιμή πρώτης προσφοράς, αυτή έχει οριστεί στα 535.000 ευρώ ύστερα από απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά σε πλειστηριασμό που είχε προγραμματιστεί να διενεργηθεί η τιμή εκκίνησης είχε τεθεί στα 417.000 ευρώ σύμφωνα με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης.

  Ωστόσο, ύστερα από αίτημα ανακοπής που κατέθεσε η εταιρεία στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η τιμή πρώτης προσφοράς διορθώθηκε προς τα πάνω και έφτασε τα 535.000 ευρώ.

  Στο αίτημα της ανακοπής, οι ιδιοκτήτες υποστήριξαν ότι στην έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης του 2021, δεν περιγράφεται το πατάρι εμβαδού επιφάνειας 73,71 τ.μ., το οποίο επικοινωνεί με εσωτερική σκάλα με το ισόγειο χώρο του  καταστήματος και επομένως η αξία του ακινήτου που κατασχέθηκε είναι μεγαλύτερη από εκείνη που ορίζεται στη συγκεκριμένη έκθεση.

  Το πατάρι χρησιμοποιείται ως χώρος οπτομέτρησης αλλά και ως χώρος δοκιμής φακών επαφής και έχει νομιμοποιηθεί μετά από την καταβολή πρόστιμου 10.446 ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ