Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Ιουν-2022 08:27

  Το φθινόπωρο υπογράφονται οι συμβάσεις για τα νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  Προχώρα η ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών – Πιάνουν δουλειά οι νέοι οδηγοί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Ξεκλειδώνει" ο μεγάλος διαγωνισμός για την προμήθεια 650 λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς το φθινόπωρο αναμένεται η ανακήρυξη των αναδόχων, με στόχο την προμήθεια των πρώτων λεωφορείων στις αρχές του 2023.  

  "Μετά από πάρα πολλά εμπόδια, ο διαγωνισμός αυτός φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί, είμαστε στη φάση της τεχνικής αξιολόγησης, εντός του φθινοπώρου θα γίνει η συμβασιοποίηση και τους πρώτους μήνες του 2023, θα παραδοθούν τα πρώτα λεωφορεία", υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, μιλώντας χθες σε συνέδριο.

  Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός, ο οποίος αποτελείται από 5 επιμέρους τμήματα (το πρώτο τμήμα κατέστη άγονο), αρχικού προϋπολογισμού 383,49 εκατ. ευρώ, προσέλκυσε το δεσμευτικό ενδιαφέρον 6 εταιρειών και ειδικότερα, της IVECO, της IRIZAR, της Yutong, της BYD, της Van Hool και της Industria Italiana Autobus, οι οποίες (ανά περίπτωση) συνεργάζονται στην Ελλάδα με τους ομίλους Κοντέλλη, Σφακιανάκη, Σαρακάκη και Π. Πετρόπουλου.  

  Συγκεκριμένα, για την προμήθεια 200 απλών αστικών οχημάτων 12 μέτρων, συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) κατηγορίας EURO VI, προσφορές κατέθεσαν η ιταλική Industria Italiana Autobus και η IVECO.

  Αντίστοιχα, για την προμήθεια 100 αρθρωτών αστικών οχημάτων 18 μέτρων, συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) κατηγορίας EURO VI, προσφορά κατέθεσε η IVECO.

  Ακόμη, για την προμήθεια 100 απλών ηλεκτρικών αστικών οχημάτων 12 μέτρων ελάχιστης αυτονομίας 135 χλμ., προσφορές κατατέθηκαν από την Irizar, την Van Hool , την IVECO και την BYD.

  Τέλος, για την προμήθεια 250 απλών ηλεκτρικών αστικών οχημάτων 12 μέτρων ελάχιστης αυτονομίας 180 χλμ. κατατέθηκαν προσφορές από Irizar, BYD και YUTONG.

  Αντίστοιχα, στα μέσα σταθερής τροχιάς και ειδικότερα, στους συρμούς της γραμμής 1, ο Γ.Γ. Μεταφορών ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση με την ισπανική CAF για την ανακατασκευή 14 συρμών.   

  Ο ανάδοχος του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ, προβλέπεται να παραδώσει τους 14 συρμούς της 8ης παραλαβής (εισήλθαν στην κυκλοφορία μεταξύ 1983 - 1985) πλήρως αναβαθμισμένους.

  Φώτης Φωτεινός

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ