Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Μαϊ-2022 07:59

  Coco-Mat: Στέλνει 10.000 ξύλινα ποδήλατα στην Κολομβία και κάνει βήμα στον πρωτογενή τομέα

  Coco-Mat: Στέλνει 10.000 ξύλινα ποδήλατα στην Κολομβία και κάνει βήμα στον πρωτογενή τομέα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Σε συμφωνία για την κατασκευή 10.000 ξύλινων ποδηλάτων με την τεχνογνωσία της Coco-Mat, επί κολομβιανού εδάφους, προέβη η ελληνική εταιρεία με τον δήμο του Μεντεγίν στην Κολομβία. Η παραγγελία αφορά σύμφωνα με τον επικεφαλής της Coco-Mat, Πωλ Ευμορφίδη, την κατασκευή των χαρακτηριστικών ξύλινων ποδηλάτων με τα οποία έχει γίνει γνωστή η Coco-Mat, τόσο επί ελληνικού εδάφους όσο και στο εξωτερικό. Επί της ουσίας η επιχείρηση των αδελφών Ευμορφίδη καλείται να εκπληρώσει τη συγκεκριμένη παραγγελία, μεταφέροντας ουσιαστικά όλη τη γνώση που διαθέτει για το εν λόγω προϊόν στην Κολομβία, όπου θα στηθεί το σύνολο της παραγωγής. Το ξύλο θα προέρχεται από τη συγκεκριμένη χώρα, δεδομένου ότι το κόστος μεταφοράς και η αποστολή ενός τόσο μεγάλου αριθμού ποδηλάτων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, θα εκτόξευε σημαντικά το κόστος. Ταυτόχρονα οι ρόδες των συγκεκριμένων ποδηλάτων θα δημιουργηθούν από ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής με έδρα την Καρδίτσα.

  Να σημειωθεί ότι ο δήμος του Μεντεγίν διατηρεί υπό την σκέπη του το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, αποτελώντας ουσιαστικά έναν ισχυρό χρηματοοικονομικό φορέα δημοσίου συμφέροντος. Ο δήμος θα είναι αυτός που θα καταβάλει το σύνολο του τιμήματος για την κατασκευή των ποδηλάτων της Coco-mat. Το σύνολο των 10.000 ποδηλάτων θα δοθεί ως δωρεά από τον δήμο της Μεντεγίν σε φοιτητές για τις μετακινήσεις τους. 

  Τιμή λιανικής 1.700 ανά ποδήλατο

  Υπό κανονικές συνθήκες το κόστος ανά ποδήλατο σε τιμή λιανικής ανέρχεται στα 1.700 ευρώ έκαστο. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο το τελικό κόστος ανά τεμάχιο δεν θα είναι το ίδιο, δεδομένου ότι η εκτέλεση της παραγωγής θα γίνει στην Κολομβία υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση των ανθρώπων της Coco-Mat.

  Η είσοδος της οικογένειας Ευμορφίδη στην πρωτογενή παραγωγή

  Την ίδια στιγμή η οικογένεια Ευμορφίδη, προχώρησε πρόσφατα στη σύσταση μίας νέας εταιρείας, η οποία φέρει την ονομασία Coco-Mat Farms και η έδρα της βρίσκεται στην Μονεμβασιά. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ως επικεφαλής τον Δημήτρη Ευμορφίδη, γιο του Μιχάλη Ευμορφίδη, του ενός από τα δύο αδέρφια και ιδρυτές της Coco-Mat. Σε επικοινωνία που είχε το Capital.gr με τον Μιχάλη Ευμορφίδη, ο ίδιος ανέφερε ότι στόχος είναι η παραγωγή και η τυποποίηση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, το οποίο θα προέρχεται από των βιολογικό ελαιώνα συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων που έχει αποκτήσει η οικογένεια Ευμορφίδη στη Μονεμβασιά. Ταυτόχρονα, όπως ο ίδιος λέει έχει ήδη γίνει η αγορά και μίας ακόμα έκτασης 100 στρεμμάτων στην ίδια περιοχή, με σκοπό την φύτευση δέντρων για την παραγωγή εσπεριδοειδών.

  "Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε να πουλάμε το δικό μας βιολογικό ελαιόλαδο, μέλι, τσάι του βουνού, ρίγανη και έως το τέλος θα επεκταθούμε σε αρκετά τυποποιημένα προϊόντα προερχόμενα σχεδόν στο σύνολό τους από την περιοχή της Μονεμβασιάς. Επιδίωξή μας είναι εντός του 2023 να δημιουργήσουμε και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τυποποίησης των προϊόντων μας. Αποτελεί μία προσπάθεια πλήρως ανεξάρτητη από τις υφιστάμενες δραστηριότητες της Coco-Μat και επί της ουσίας είναι το πρόκριμα για την νεότερη γενιά της οικογένειας", επισημαίνει σχετικά ο κύριος Ευμορφίδης. Επιδίωξη της Coco-Mat Farms αποτελεί η πλήρης καθετοποίηση των παραγωγικών της διαδικασιών εντός της επόμενης διετίας, όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ