Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Μαϊ-2022 08:29

  140 προορισμούς σε 44 χώρες περιλαμβάνει το θερινό πρόγραμμα της AEGEAN

  140 προορισμούς σε 44 χώρες περιλαμβάνει το θερινό πρόγραμμα της AEGEAN
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έναν ακόμη νέο προορισμό προσθέτει η AEGEAN στο θερινό πρόγραμμά της, που πλέον ξεπερνά τους 140 προορισμούς σε 44 χώρες.

  Όπως μόλις δημοσιεύτηκε στα συστήματα κρατήσεων, από τον Ιούνιο, η AEGEAN θα επιχειρεί με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν,  αυξάνοντας τους προορισμούς που η αεροπορική εξυπηρετεί από και προς την Ολλανδία.

  Στην Ολλανδία, η AEGEAN επιχειρεί από και προς την ολλανδική πρώτευσα και το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ από το 2016 με καθημερινά δρομολόγια καθ’ όλη τη  διάρκεια του έτους, με το νέο προορισμό του Αϊντχόβεν να έχει προγραμματιστεί αρχικά για τη θερινή περίοδο, αλλά εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί και τη χειμερινή περίοδο.

  Σύμφωνα με αναλυτές της αεροπορικής αγοράς, η πόλη του Αϊντχόβεν, όπως και άλλες μικρότερες πόλεις γύρω από αυτή, διαθέτουν τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερα δραστήρια και πολυπληθή ελληνική κοινότητα, κυρίως φοιτητών, αλλά και νέων στελεχών σε επιχειρήσεις δυναμικών κλάδων της ολλανδικής οικονομίας.

  Προσφορά 11 εκατ. θέσεων την καλοκαιρινή περίοδο

  Σημειώνεται ότι η AEGEAN, το φετινό καλοκαίρι, θα επιχειρεί από 8 βάσεις σε Ελλάδα  (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Καλαμάτα, Χανιά) και εξωτερικό (Παρίσι, Λάρνακα) σε περισσότερους από 140 προορισμούς σε 44 χώρες, προσφέροντας περισσότερες από 11 εκατομμύρια θέσεις την καλοκαιρινή περίοδο, φτάνοντας τους υψηλούς καλοκαιρινούς μήνες, σε αριθμό πτήσεων τα επίπεδα του 2019. 

  Είναι ενδεικτικό ότι, στα τέλη Μαρτίου, οι προκρατήσεις εισιτηρίων κυμαίνονταν σε υψηλά επίπεδα (80% – 83%) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 και μάλιστα, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο οι κρατήσεις ήταν 4 φορές περισσότερες σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2021.

  Η αεροπορική εμφάνισε ήδη, από τα μέσα Φεβρουαρίου, cash flow break even, εξέλιξη η οποία στην περσινή χρονιά συντελέστηκε τον Μάιο.

  Η άνοδος των κρατήσεων αντικατοπτρίζεται και στο πτητικό έργο. Η αεροπορική επαναφέρει σταδιακά της πτήσεις της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, το πρώτο τρίμηνο, να ολοκληρωθεί με μείωση έργου 30% σε σχέση με το 2019, ωστόσο το δεύτερο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένο σχεδόν κατά 18% και το τρίτο, που κορυφώνεται η κίνηση στις αερομεταφορές, μόλις κατά 5%.

  Ειδικότερα, η αεροπορική εκτιμάται ότι θα προσφέρει στο σύνολο της χρονιάς πάνω από 15 εκατ. θέσεις και θα επαναδρομολογήσει 15 προορισμούς από την Αθήνα, με στόχο ο συντελεστής πληρότητας να κινηθεί άνω του 75%, από 65,5% που ήταν το 2021.

  Φ. Φωτ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ