Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Μαϊ-2022 21:06

  Safe Bulkers Participations: Ολοκλήρωση διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων από την έκδοση ΚΟΔ

  Safe Bulkers Participations: Ολοκλήρωση διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων από την έκδοση ΚΟΔ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων από την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου διέθεσε η Safe Bulkers Participations PLC. 

  Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Safe Bulkers Participations PLC. η εταιρεία την 16.05.2022 προέβη σε διάθεση αντληθέντων κεφαλαίων συνολικού ύψους €14,05 εκατ. για την ολοκλήρωση της αγοράς του πλοίου Paraskevi 2 με τη μερική καταβολή του τιμήματος, κατόπιν αφαίρεσης της καταβληθείσας προκαταβολής σύμφωνα με την από 18.02.2022 ανακοίνωση της Εταιρείας.

  Πιο αναλυτικά, για την ολοκλήρωση της αγοράς του πλοίου Paraskevi 2, η Εταιρεία κατέβαλε σε Ευρώ το υπολειπόμενο προς διάθεση καθαρό ποσό των αντληθέντων κεφαλαίων από την έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου, ύψους €14,05 εκατ. δυνάμει του Μνημονίου Συμφωνίας μεταξύ της εξ ολοκλήρου (100%) Θυγατρικής της Εταιρείας "Napalem Shipping Corporation" και της εξ ολοκλήρου (100%) Θυγατρικής της Εγγυήτριας "Kyotofriendo One Shipping Corporation". Το ως άνω ποσό διατέθηκε μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής Εταιρείας "Napalem Shipping Corporation" που απέκτησε το πλοίο Paraskevi 2.

  Κατόπιν της ως άνω διάθεσης, γνωστοποιείται ότι η Εταιρεία διέθεσε σύμφωνα με τον όρο 2 του Κοινού Ομολογιακού Δανείου το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων. 

  Ειδικότερα, γνωστοποιείται ότι σύμφωνα με τις από 17.02.2022, 11.04.2022, 19.04.2022, 27.04.2022 και 16.05.2022 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, τα αντληθέντα κεφάλαια ποσού ύψους εκατό εκατομμυρίων ευρώ (€100.000.000), μείον ποσό ύψους δύο εκατομμυρίων και πεντακοσίων ενενήντα χιλιάδων ευρώ (€2,59 εκατ.), το οποίο αφορά δαπάνες έκδοσης, διατέθηκαν στο σύνολό τους μέχρι την 16.05.2022 ως εξής:

  1 Το ποσό σε Ευρώ ανά χρήση, για κάθε ένα από τα υπό εξαγορά πλοία Troodos Air, Venus Harmony και Koulitsa 2, προκύπτει μετά από μετατροπή από δολάρια Η.Π.Α. του ποσού που προέκυψε από τις αποτιμήσεις που διενεργήθηκαν από δύο (2) εξειδικευμένους ανεξάρτητους οίκους εκτιμητών. Η μετατροπή των τιμημάτων αγοράς σε Ευρώ για τα Troodos Air, Venus Harmony και Koulitsa 2 έχει γίνει με βάση την τιμή ισοτιμίας EUR/USD κατά τις ημερομηνίες που αναφέρονται στις αντίστοιχες ανακοινώσεις της Εταιρείας. Το ποσό σε Ευρώ για το υπό εξαγορά πλοίο Paraskevi 2 αφορά το υπολειπόμενο ποσό προς διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων του Κοινού Ομολογιακού Δανείου μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης και την αγορά των πλοίων Troodos Air, Venus Harmony και Koulitsa 2.

  SAFE BULKERb

  Η Εταιρεία ολοκλήρωσε τη διάθεσή των αντληθέντων κεφαλαίων σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που διατυπώνονται στο σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η τοποθέτησή τους είναι οριστική.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ