Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Μαϊ-2022 07:52

  Metro-My market: Επενδύσεις 250 εκατομμυρίων στην πενταετία

  Metro-My market: Επενδύσεις 250 εκατομμυρίων στην πενταετία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Συνολικές επενδύσεις ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ υλοποιεί με χρονικό ορίζοντα την πενταετία ο όμιλος Metro, ο οποίος διαχειρίζεται τόσο τα καταστήματα χονδρικής Metro Cash&Carry όσο και τα καταστήματα λιανικής My market.

  To συγκεκριμένο ποσό πρόκειται να διατεθεί στην ανάπτυξη του δικτύου του ομίλου, στην δημιουργία ενός ακόμη logistics center στην περιοχή του Ασπροπύργου καθώς και σε ανακαινίσεις καταστημάτων και εγκαταστάσεων, όπου περιλαμβάνονται και "πράσινες” επενδύσεις με την αντικατάσταση και ψυγείων σε καταστήματα αλλά και προσθήκη φωτοβολταϊκών.

  O όμιλος έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια στη διαχείριση ενέργειας με αντικατάσταση εξοπλισμού και επενδύσεις στον φωτισμό, με εξοικονόμηση έως και 35% κατά την τελευταία πενταετία στο κόστος ενέργειας.

  Αυτή τη στιγμή τρέχει πρόγραμμα 18 εκατ. ευρώ σε φωτοβολταϊκά στα περισσότερα καταστήματα και στα κέντρα διανομής για να διασφαλίσει την ενεργειακή του επάρκεια. 

  Στο πλαίσιο των συνολικών επενδύσεων που υλοποιεί, η δαπάνη για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών που θα ολοκληρωθεί το 2023 έχει κόστος 18 εκατομμυρίων ευρώ.

  Αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η επέκταση στο logistics center του ομίλου Metro στην περιοχή της Γέφυρας Θεσσαλονίκης, όπου η δαπάνη σε αυτή την περίπτωση ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ.

  Να θυμίσουμε ότι η επέκταση αφορά στον διπλασιασμό τις αποθηκευτικής δυνατότητας από τα 20.000 τ.μ. στα 40.000 τ.μ. Μέσω της συγκεκριμένης κατάστασης ο όμιλος καλύπτει τις ανάγκες του στην περιοχή από τη Λάρισα και προς τη Βόρεια Ελλάδα.

  Στόχος είναι σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Αριστοτέλη Παντελιάδη και η δημιουργία ενός ακόμη logistics center στον Ασπρόπυργο.

  Επί του παρόντος ο όμιλος διατηρεί κέντρα logistics στα Οινόφυτα, στη Μάνδρα (πρώην εγκαταστάσεις της Βερόπουλος), ενώ μισθώνει και μία ακόμη μονάδα αποκλειστικά με ψυκτικούς θαλάμους, η οποία βρίσκεται στον Ασπρόπυργο.

  Επιδίωξη του ομίλου είναι να καταργήσει τα δύο κέντρα logistics σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα Αττικής με τις εγκαταστάσεις αυτές να μεταφέρονται στο νέο logistics center που επιδιώκει να δημιουργήσει στον Ασπρόπυργο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ