Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Μαϊ-2022 14:55

  Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας COSMOS Aluminium και ETEM

  Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας COSMOS Aluminium και ETEM
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπογράφτηκε την Παρασκευή, 6/5/2022, κατόπιν διαπραγματεύσεων,  μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της COSMOS ALUMINIUM A.E.  και της ETEM A.E.  το οποίο προβλέπει την συγχώνευση με απορρόφηση της δεύτερης εταιρείας από την πρώτη και τον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ να αποκτά έμμεσα μειοψηφικό ποσοστό στην COSMOS ALUMINIUM A.E.

  Συνέπεια της συγχώνευσης είναι η δημιουργία μιας ισχυρότατης εταιρείας στο χώρο της διέλασης αλουμινίου με βασικό στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για τους μετόχους, το προσωπικό και τους συνεργάτες των εταιρειών καθώς αναμένεται να υπάρξει πλήθος συνεργειών και οικονομιών κλίμακας μεταξύ τους, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της COSMOS. 

  Η εταιρία με το νέο σχήμα αναμένεται να έχει προβλεπόμενο τζίρο πάνω από 300 εκατ. και συνολική παραγωγική δυναμική άνω των 70,000.

  H COSMOS ALUMINIUM AE ιδρύθηκε το 2007 από τους Ξενοφώντα, Γιάννη και Θεόδωρο Καντώνια με έδρα τη Λάρισα. Στο τέλος του καλοκαιριού του 2008 ξεκίνησε την παραγωγή προφίλ αλουμινίου. Σήμερα, λειτουργεί 3 γραμμές διέλασης με προοπτική να αυξηθούν σε 4 το ερχόμενο καλοκαίρι με την κορύφωση του επενδυτικού προγράμματος που τρέχει συνολικής αξίας €47 εκ. και απασχολεί περίπου 200 άτομα προσωπικό ενώ εξάγει το 99% της παραγωγής της στις διεθνείς αγορές.

  Η ΕΤΕΜ είναι η πρώτη εταιρεία που σχεδίασε και παρήγαγε ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου στην Ελλάδα ενώ εφάρμοσε το πρώτο υαλοπέτασμα σε υψηλό κτήριο, στις αρχές του 1970, στον πασίγνωστο Πύργο Αθηνών. Ακολούθησε διεθνής αναγνώριση, το 1988, μετά τη συμμετοχή της στην ανέγερση του εμβληματικού έργου Arc de la Defense, στο κέντρο της Γαλλικής πρωτεύουσας. Η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα ήδη από τη δεκαετία του ’60 ως "Αλουμίνιον Αθηνών" ενώ μετονομάστηκε σε "Εταιρεία Ελαφρών Μετάλλων" (ΕΤΕΜ) το 1971. Σήμερα δραστηριοποιείται εκτός από την Ελληνική αγορά και στην Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία και Ουκρανία με θυγατρικές. 

  Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της συναλλαγής αυτής είναι η CORE CAPITAL PARTNERS ΑΕ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ