Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Σεπ-2007 09:39

  Στον έλεγχο του ΥΠΕΧΩΔΕ η Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Φώτη Φωτεινού

  Υπό τον απόλυτο έλεγχο του ΥΠΕΧΩΔΕ και του υπουργού Γ. Σουφλιά περνά η Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας (ΑΜΕΛ), η οποία εάν και θυγατρική της Αττικό Μετρό, εποπτεύεται από το υπουργείο Μεταφορών.

  Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, έπειτα από απόφαση της γενικής συνέλευσης μετόχων της Αττικό Μετρό, πέτυχε την απομάκρυνση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΑΜΕΛ Αλέξη Σταυρόπουλου. Τα δυο υπουργεία, αλλά και οι Αττικό Μετρό και ΑΜΕΛ είχαν συγκρουστεί για τα εγκαίνια των επεκτάσεων του Μετρό στο Αιγάλεω, όπου και τα δυο υπουργεία ήθελαν να εκμεταλλευτούν προεκλογικά το θέμα.

  Το έργο εγκαινιάστηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ και ως "ρελάνς" η ΑΜΕΛ δήλωσε ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα η επέκταση του Μετρό στο Αιγάλεω να δοθεί σε εμπορική λειτουργία, όχι την επόμενη ημέρα από τα εγκαίνια, αλλά σε μια εβδομάδα.

  Πάντως, θυγατρική εταιρεία της Αττικό Μετρό είναι και η Τραμ ΑΕ, οπότε και στην εταιρία διαχείρισης του τραμ, αλλά και στον ΟΣΕ τα πράγματα είναι ρευστά.

  Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Μεταφορών έχει χάσει την εποπτεία όλων των έργων του στο Δ’ ΚΠΣ, καθώς αυτά έχουν ενταχτεί στο Πρόγραμμα "Προσπελασιμότητα", το οποίο διαχειρίζεται το ΥΠΕΧΩΔΕ.


  Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΑΜΕΛ


  Το δ.σ της ΑΜΕΛ άλλαξε εξ ολοκλήρου και από 9μελές έγινε 7μελές. Νέος Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αντιπρόεδρος της Αττικό Μετρό και Α΄Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ κ. Μανώλης Δρακάκης, Αγρονόμος- Τοπογράφος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα οριστεί από τον υπουργό Μεταφορών, ο οποίος - όπως αναφέρουν πληροφορίες- δεν ήταν ενήμερος της απόφασης αντικατάστασης του Δ.Σ. της ΑΜΕΛ.

  Τα υπόλοιπα μέλη του νέου Δ.Σ. είναι οι κ.κ. Ηλίας Δαλακούρας, Πολιτικός Μηχανικός, Ευγένιος Χριστοφιλόπουλος, Δικηγόρος, Διονύσιος Παπαγιωτόπουλος, ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πάνος Παπαδάκος, Πολιτικός Μηχανικός- Συγκοινωνιολόγος και δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι Κωνσταντίνος Ευσταθόπουλος και Βάσω Βερελή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ