Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Απρ-2022 19:56

  J. Olczak (Phillip Morris International): Μεγάλα τα κέρδη για το κράτος από την επένδυση στα προϊόντα μη καύσης καπνού

  J. Olczak (Phillip Morris International): Μεγάλα τα κέρδη για το κράτος από την επένδυση στα προϊόντα μη καύσης καπνού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αμοιβαία επωφελή επένδυση τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για τον δημόσιο τομέα χαρακτήρισε τα προϊόντα μη καύσης καπνού στη χώρα μας ο Jacek Olczak, Διευθύνων Σύμβουλος της Phillip Morris International. Μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στους Δελφούς, σημείωσε ότι η εταιρεία του έχει επενδύσει ήδη 2 δις. ευρώ στην ελληνική αγορά, γεγονός που για το κράτος παράγει 1 εκατομμύριο ευρώ σε φόρους.
   
  Μίλησε για πρωτιά της εταιρείας στην Ελλάδα στα προϊόντα μη καύσης καπνού με δυόμιση εκατομμύρια άτομα που αποφάσισαν να αλλάξουν καπνικές συνήθειες. Την ώρα που, όπως είπε, πολλοί θεωρούσαν ότι οι Έλληνες είναι παραδοσιακοί και δεν θα άλλαζαν συνήθειες, η χώρα μας διεκδικεί την πρωτιά στα σχετικά προϊόντα ανάμεσα στα 70 κράτη στα οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία. "Το τσιγάρο βλάπτει την υγεία, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Το καλύτερο για τους καπνιστές θα ήταν να κόψουν το κάπνισμα. Εφόσον όμως δεν το κόβουν, καλό είναι για την υγεία τους να χρησιμοποιούν προϊόντα μη καύσης καπνού", δήλωσε ο κ. Olczak.
   
  Σε ερώτηση του διευθυντή της αγγλόφωνης έκδοσης της εφημερίδας "Καθημερινή", Αθανάσιου Έλλις, για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, απάντησε ότι καμία εταιρεία δεν ήταν προετοιμασμένη για πόλεμο. Το εργοστάσιο της εταιρείας στο Χάρκοβο έχει κλείσει και η  Phillip Morris International βοήθησε, όπως είπε, πάνω από 1.000 εργαζομένους της με τις οικογένειές τους να περάσουν τα σύνορα.

  Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία, σημειώνοντας ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι δραστηριότητες της εταιρείας εκεί, ενώ  μάλιστα ετοιμάζεται για αποχώρηση από τη ρωσική αγορά, κάνοντας λόγο για έλλειψη κατανόησης από την πλευρά της Μόσχας. "Έχουμε 3.500 άτομα που εργάζονται εκεί και υπάρχει και θέμα ποινικής ευθύνης. Αν δουν ότι διακόπτουμε την παραγωγή με απότομο τρόπο, θα υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους μας εκεί", είπε χαρακτηριστικά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ