Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Απρ-2022 14:49

  Β. Γρηγορίου (Advent Technologies) στο Capital.gr: Παγκόσμιες οι φιλοδοξίες μας - Το υδρογόνο είναι ανταγωνιστικό ήδη από σήμερα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις προκλήσεις που θέτει η ενεργειακή μετάβαση, ειδικά στο περιβάλλον που διαμορφώνει ο πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία στην Ουκρανία, και στις προοπτικές του υδρογόνου ως ενεργειακού πόρου αναφέρθηκε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Advent Technologies, Βασίλης Γρηγορίου, μιλώντας από τον χώρο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, στο Capital.gr και στον Κώστα Κετσιετζή.

  "Είναι γεγονός ότι έχει αλλάξει αρκετά η κατάσταση και πιστεύω, αν μιλάμε για την Ευρώπη, ότι πρέπει να βρει νέο ενεργειακό μείγμα. Η πιο εύκολη λύση είναι το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από την Αμερική ή από άλλες εναλλακτικές πηγές.

  Πηγαίνοντας παραπέρα, είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές και η χρήση τους με υδρογόνο θα είναι ένα κομμάτι του ενεργειακού μείγματος και πιστεύω αρκετά μεγάλο, πιο γρήγορα από ό,τι πιστεύαμε".

  Σε ερώτηση για το έαν το υδρογόνο μπορεί να γίνει ένα από τα επικρατέστερα εναλλακτικά καύσιμα, ο κ. Γρηγορίου σημείωσε ότι "νομοτελειακά θα γίνει, εάν συνεχίσουμε έτσι, γιατί έχει τη δύναμη. Κι όχι μόνο εάν σκεφτόμαστε το υδρογόνο σαν διατομικό αέριο, αλλά σαν πρώτη ύλη για να φτιάχνονται λιπάσματα, εναλλακτικά υγρά καύσιμα, όπως η μεθανόλη, η αμμωνία κλπ. Στην αρχή αν θυμάστε το κάναμε κυρίως για να πιάσουμε χαμηλούς ρύπους ή και μηδενικούς, αλλά τώρα υπάρχει ένα νέο γεωπολιτικό τοπίο, που αλλάζει και το γεωοικονομικό περιβάλλον. Πράγματα που ήταν ακριβά, δεν είναι και τόσο πια - κι αν το δει κανείς σε όλη την αλυσίδα, γενικά, σε επίπεδο εξόρυξης, μεταφοράς, προστασίας - αν τα συναθροίσει κανείς όλα αυτά, το υδρογόνο είναι ανταγωνιστικό ήδη από σήμερα".

  Για τα επόμενα βήματα της Advent και του υδρογόνου ως εμπορικού προϊόντος, ο κ. Γρηγορίου τόνισε ότι "στη Δύση είναι πλέον τμήμα της ιδεολογίας ότι πρέπει να κινηθούμε προς καθαρές μορφές ενέργειας. Μία από αυτές είναι και οι δραστηριότητές μας, σε συνδυασμό πάντα με τις ανανεώσιμες πηγές. Οπότε, ξεκινώντας από τα εργαστήρια, φτιάχνοντας μια τεχνολογία σιγά-σιγά η οποία είναι μία από τις τρεις πιο σύγχρονες σε παγκόσμιο επίπεδο και με όχημα τις εξαγορές, τις οποίες δυναμώσαμε πολύ το τελευταίο διάστημα, προσδοκούμε να είμαστε ένας από τους μεγάλους παίκτες παγκοσμίως".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ