Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Απρ-2022 13:37

  Σε συζητήσεις Παπαστράτος - Shopflix.gr για "online" συνεργασία

  Σε συζητήσεις Παπαστράτος – Shoplfix.gr για «online» συνεργασία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας βρίσκονται η Παπαστράτος με την πλατφόρμα Shopflix.gr, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, στο Capital.gr. Σχετικά ο επικεφαλής της Παπαστράτος σημείωσε ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών διεξάγονται όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες επιχειρήσεις πλην της Παπαστράτος. Αντικείμενο των συζητήσεων είναι τα προϊόντα της Παπαστράτος να ενταχθούν στο marketplace του ομίλου Μαρινάκη.

  Μάλιστα, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum και σε συζήτηση που συμμετείχαν αμφότεροι ο κ. Χαρπαντίδης και ο CEO του Shopflix.gr, Χρήστος Καλογεράκης, σε ερώτημα του πρώτου προς τον δεύτερο, για το εάν θα υπάρξει συνεργασία της Παπαστράτος με το Shopflix.gr ο κ. Καλογεράκης απάντησε λακωνικά: "θα έρθει σύντομα". 

  Στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη από σκηνής του Delphi Economic Forum, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος αναφέρθηκε και στην ανάγκη που υφίσταται για συνεργασίες αλλά και στο άνοιγμα της επιχείρησης προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις. 

  "Από εκεί που στηρίζαμε startups με διαγωνισμούς και κάποιο funding, στη συνέχεια ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε. Εκείνες βρήκαν διέξοδο και σε άλλες αγορές. Εμείς κερδίσαμε σε ευελιξία και σε φρεσκάδα", σημείωσε ο κ. Χαρπαντίδης. 

  Χρ. Καλογεράκης: Επιτακτική ανάγκη η συνεργασία μίας startup με μία εδραιωμένη επιχείρηση

  Ο Χρήστος Καλογεράκης, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Shopflix.gr σημείωσε ότι η συνεργασία μίας startup με μία εδραιωμένη επιχείρηση, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Το Shopflix, oπως είπε, στηρίχθηκε σε απλές δομές και αρχές, όπως θέματα που σχετίζονται με το ανθρώπινο δυναμικό. "Είναι η ραχοκοκαλιά της επιχείρησης οι άνθρωποι. Βάλαμε ως αρχική προτεραιότητα ακόμα και τότε που ήμουν ο πρώτος στην εταιρεία, ο κάθε άνθρωπος να εντάσσεται στις κατάλληλες δομές. Επίσης, ένα δεύτερο σημείο ήταν η δικτύωση και οι συνεργασίες με εξωτερικές εταιρείες. Η δικτύωση είναι απαραίτητη για μία startup. Εάν δεν μπορεί κανείς να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με CEOs και εταιρείες, χάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος της γνώσης. Επίσης έχει σημασία και να δώσει μία νεοφυής επιχείρηση έργο και έδαφος συνεργασίας σε εξωτερικές επιχειρήσεις για να λάβει γνώσεις". 

  Το τρίτο κομμάτι στο οποίο στάθηκε ο κ. Καλογεράκης, ήταν η οργάνωση της λειτουργίας. Μάλιστα όπως είπε, εάν δεν τεθούν από την αρχή οι δομές, τότε υπάρχει ο κίνδυνος τα πράγματα να μην εξελιχθούν καλά. "Το χάος δεν είναι βιώσιμο και μπορεί να εξοντώσει και τη διοικητική ομάδα και τον κόσμο”, πρόσθεσε. 

  "Ξεκινήσαμε πριν από έναν χρόνο. Σε δύο μήνες από τώρα η εταιρεία θα έχει φτάσει να δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας. Eίμαστε μία startup που βγαίνει πολύ γρήγορα στην αγορά, θέλει να λάβει θέση στην καρδιά των Ελλήνων καταναλωτών και μεγαλώνει ταχύτατα", σημείωσε ο κ. Καλογεράκης. 

  Ανθρωποκεντρικότητα, βιωσιμότητα και το "γιατί” επιχειρούμε τα βασικά σημεία για κάθε startup

  Ο κ. Χαρπαντίδης ανέφερε από πλευράς του ότι με τον έναν τρόπο ή τον άλλο όταν μία επιχείρηση είναι τοποθετημένη στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, είναι λογικό να κάνει scaleup. 

  "Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο το "γιατί” επιχειρούμε, με ανθρωποκεντρική λογική. Είτε πρόκειται για εργαζόμενους, είτε για καταναλωτές. Εάν χτίσει κάποιος μία λογική γύρω από την ανθρωποκεντρικότητα, σίγουρα είναι κερδισμένος. Ένα ακόμα σημείο που είναι κυρίαρχο στη φιλοσοφία μας, ονομάζεται βιωσιμότητα. Είναι το μέλλον. Εφόσον κάποιος έχει τα τρία αυτά στοιχεία, η χρηματοδότηση θα έρθει. Είμαι αισιόδοξος για το ελληνικό οικοσύστημα και πιστεύω σε καλύτερες ημέρες". 

  Τα βήματα που οδηγούν στη χρηματοδότηση των startups

  "Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κέντρο καινοτομίας. Είναι ένα θέμα πολυσυζητημένο και πολυδιάστατο. Δεν θα πάρω χρόνο για να αναλύσω τα προφανή. Πρέπει να βρεθούν λύσεις για χρηματοδότηση. Έχουν μεγάλο ρόλο και ευθύνη οι τράπεζες, να γίνει εύκολη η πρόσβαση στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, να συνδέσουμε την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας. Πρέπει να προσφέρουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες στις νεοφυείς επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν οι υποδομές ώστε οι νεοφυείς επιχειρήσεις να βρεθούν κοντά με τα πανεπιστήμια, τις μεγάλες εταιρείες, τις τράπεζες και τις εταιρείες συμβούλων. Eφόσον συμβούν τα παραπάνω ο δρόμος για τη χρηματοδότηση θα ανοίξει ευκολότερα", σημείωσε ο κύριος Χαρπαντίδης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ