Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Απρ-2022 11:41

  Ν. Παπαθανάσης: Ο σεβασμός στο περιβάλλον θα πρέπει να είναι προτεραιότητα των επιχειρήσεων

  Ν. Παπαθανάσης: Ο σεβασμός στο περιβάλλον θα πρέπει να είναι προτεραιότητα των επιχειρήσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο σεβασμός προς το περιβάλλον, η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η ισότητα των φύλων θα πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων των επιχειρήσεων, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στο "ESG Athens Symposium 2022", το οποίο διοργανώθηκε, πρόσφατα, από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI) και την Palladian Conferences, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  Ο αναπληρωτής υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής που ήταν χρυσός χορηγός του συμποσίου, αναφέρθηκε στο σύνολο των νέων αναπτυξιακών νόμων που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση και κατευθύνουν τις επιχειρήσεις στην ενίσχυση των ESG κριτηρίων.

  Στο συμπόσιο αναδείχθηκε ότι αυξάνονται οι επιχειρήσεις που υιοθετούν τα κριτήρια ESG και οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τη συμμόρφωση των εταιρειών σε αυτά, ενώ υπογραμμίστηκε η σημασία του Δείκτη Corporate Responsibility Index που αποτελεί τον πρώτο εθνικό Δείκτη για θέματα ESG.

  Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν πάνελ συζητήσεων με ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων. Ο διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Marketing & Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής Γιάννης Σηφάκης συμμετείχε στο πάνελ με θέμα: "Η Στρατηγική ESG ως Παράγοντας Επιχειρηματικής Αριστείας: Καλές Πρακτικές, προκλήσεις και ευκαιρίες" και στη συζήτηση αναπτύχθηκαν επιτυχημένες περιπτώσεις επιχειρήσεων, μεταξύ αυτών και της Εθνικής Ασφαλιστικής, που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα κριτήρια ESG και αποδεικνύουν πως η εφαρμογή τους είναι απαραίτητη για το μέλλον.

  Υπενθυμίζεται ότι τα κριτήρια ESG (Environmental Social Governance)  είναι ένα σύνολο προτύπων για τις λειτουργίες μιας εταιρείας και αναδεικνύονται ως σημαντικό διαβατήριο για την ανάπτυξή της. Είναι, δηλαδή, τα κριτήρια που σχετίζονται με τις επιδόσεις των επιχειρήσεων σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά ζητήματα και σε ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ