Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Απρ-2022 15:33

  BNP: Συμφωνία για εργασία από το σπίτι με 132.000 υπαλλήλους

  BNP: Συμφωνία για εργασία από το σπίτι με 132.000 υπαλλήλους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η BNP Paribas SA κατέληξε σε μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες για εργασία από το σπίτι μεταξύ των μεγαλύτερων τραπεζών του πλανήτη, με περισσότερους από 132.000 υπαλλήλους να έχουν την επιλογή να δουλέψουν από την κατοικία τους για μέχρι και το μισό της εβδομάδας, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

  Το προσωπικό της τράπεζας σε 22 ευρωπαϊκές χώρες θα μπορεί να αποφασίσει αν θα δουλέψει από το σπίτι κάθε εβδομάδα, για 2,5 ημέρες ή να υιοθετήσει ένα πιο ευέλικτο ωράριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα. Οι υπάλληλοι θα πρέπει να είναι στο γραφείο τουλάχιστον μια ημέρα την εβδομάδα. 

  Η συμφωνία, η οποία θα είναι σε ισχύ μέχρι το 2024, επεκτείνει το πλαίσιο που εφαρμόζεται ήδη στη Γαλλία καθώς οι τράπεζες υιοθέτησαν ευέλικτες πρακτικές για να ενισχύσουν το ηθικό των εργαζόμενων και να μειώσουν τα κόστη. 

  Η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι θα επιτρέψει μόνιμα στους εργαζόμενους της να δουλεύουν από το σπίτι για μέχρι και το 40% του χρόνου τους, αν και η συμφωνία αυτή κάλυψε μόνο περίπου 12.000 υπαλλήλους στην Ισπανία. 

  Η πρωτοβουλία αυτή για μεγαλύτερη ευελιξία έρχεται ενώ οι μεγάλες εταιρείες στη Wall Street πιέζουν ολοένα και περισσότερο για την πλήρη επιστροφή των εργαζόμενων τους στο γραφείο. Η Bank of America Corp. σχεδιάζει να φέρει όλους τους εργαζόμενους της, εμβολιασμένους ή μη, πίσω στο γραφείο μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

  Η Societe Generale SA, στο μεταξύ, υπέγραψε μια συμφωνία με τα σωματεία το περασμένο έτος που επιτρέπει στα στελέχη της να εργάζονται από το σπίτι μέχρι και τρεις ημέρες την εβδομάδα, αν και η συμφωνία καλύπτει μόνο Γάλλους υπαλλήλους και δεν έχει επεκταθεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης. 

  Τον προηγούμενο μήνα εξάλλου η ελβετική UBS Group AG αποφάσισε να επιτρέψει σε κάποιους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ να εργάζονται απομακρυσμένα για ολόκληρο το ωράριο τους. Η τράπεζα περιμένει το 10% των εργαζόμενων της να επιλέξουν την απομακρυσμένη εργασία. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ