Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Μαρ-2022 11:55

  Νέα εποχή για το kariera – Κοιτάζει εξαγορές

  Νέα εποχή για το kariera – Κοιτάζει εξαγορές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Σε νέα εποχή μπαίνει το kariera.gr δύο χρόνια μετά από την επαναγορά της εταιρείας από τον ιδρυτή της Θεόφιλο Βασιλειάδη με την υποστήριξη των αδερφών Αριστοτέλη και Στέφανου Παντελιάδη (ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ, Optima). 

  Η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει στις αρχές Απριλίου την νέα της ιστοσελίδα με πρόσθετες λειτουργίες, ενώ επεκτείνει και τις υπηρεσίες της στους τομείς τους employer branding αλλά και στη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού. 

  Όπως είπε ο κ. Βασιλειάδης κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε δημοσιογράφους η επένδυση τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι το Kariera να προχωρήσει σε εξαγορές άλλων εταιρειών ακόμη και στο εξωτερικό. 

  Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία ξεκίνησε το 1997 με πρώτη δραστηριότητα την έκδοση δωρεάν περιοδικών και γρήγορα εισήλθε στον χώρο του Διαδικτύου με το Kariera.gr να είναι από τις πρώτες επιτυχημένες προσπάθειες του ελληνικού internet. H εταιρεία εξαγοράσθηκε από την αμερικανική Career Builder αλλά πέρασε εκ νέου σε ελληνικά χέρια το καλοκαίρι του 2020. 

  Η νέα πλατφόρμα θα λειτουργεί με τη λογική ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης που θα παρέχει εκτός από αγγελίες και περιεχόμενο στοχευμένο στα ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη. Το λογισμικό αναπτύχθηκε εσωτερικά υπό ειδική ομάδα της οποίας ηγείται ο Γιάννης Ζαούδης, ένας εκ των συνιδρυτών της Pollfish που πρόσφατα εξαγοράστηκε από την αμερικανική εταιρεία Prodege. 

  "Δουλέψαμε το project ως μία startup μέσα στην εταιρεία. Ξεκινήσαμε από το μηδέν, για να φτιάξουμε κάτι καινοτόμο που δεν θα σέρνει βαρίδια του παρελθόντος", δήλωσε ο κ. Ζαούδης. 

  Όπως σημείωσε ακόμη ο κ. Βασιλειάδης η νέα πλατφόρμα του Kariera θα επιχειρήσει να δώσει λύση στο μεγάλο κενό στην κάλυψη θέσεων εργασίας, ειδικά στους εργαζόμενους υπηρεσιών, γραφείου, αλλά και υψηλών τεχνικών δεξιοτήτων. 

  Στα άμεσα πλάνα περιλαμβάνεται η επέκταση σε υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, χωρίς το κομμάτι της διαχείρισης μισθοδοσίας, προκειμένου το Kariera.gr να μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πριν αλλά και μετά τη διαδικασία της πρόσληψης ενός εργαζομένου. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, αυτός ο συνδυασμός υπηρεσιών δεν προσφέρεται ολοκληρωμένο πουθενά.

  Την τελευταία διετία, η εταιρεία έχει ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της και πλέον απασχολεί περισσότερα 100 άτομα, Τα έσοδα της εταιρείας για το 2021 διαμορφώθηκαν στα 6 εκατ. ευρώ και η εκτίμηση για το 2022 είναι πως θα ανέλθουν στα 10 εκατ. ευρώ.

  kostaskets@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ