Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Φεβ-2022 10:20

  Lidl Ελλάς: "Κορυφαίος Εργοδότης" σε Ελλάδα και Ευρώπη για 6η συνεχόμενη χρονιά

  Lidl Ελλάς: "Κορυφαίος Εργοδότης" σε Ελλάδα και Ευρώπη για 6η συνεχόμενη χρονιά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ως "Κορυφαίος Εργοδότης" σε Ελλάδα και Ευρώπη αναδείχθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά η Lidl Ελλάς από τον διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης, Top Employers Institute. Το συγκεκριμένο γεγονός είναι αποτέλεσμα των δράσεων που υλοποιεί η εταιρεία, οι οποίες θέτουν στο επίκεντρο τους εργαζομένους της. 

  Χαρακτηριστικό της σημασίας που ενέχει η συγκεκριμένη αναγνώριση, είναι το γεγονός ότι η Lidl Ελλάς αποτελεί μία από τις μόλις δεκαεπτά εταιρείες στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως κλάδου, που λαμβάνει τον συγκεκριμένο τίτλο για το 2022.

  Μεταξύ των πρωτοβουλιών που ανέλαβε η εταιρεία για τους ανθρώπους της εκτός από παροχές όπως οι ανταγωνιστικές αμοιβές, είναι ότι προσφέρει φιλικό εργασιακό περιβάλλον με συνεχή εκπαίδευση, ανάπτυξη και εξέλιξη. Ταυτόχρονα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε κάθε έναν και κάθε μία από τους 6.500 και πλέον εργαζομένους της.

  Τέσσερις επιπλέον παράγοντες που έφεραν την ανάδειξη ως Top Employer 2022

  Ωστόσο και τέσσερις ακόμα βασικοί πυλώνες συνέτειναν στην ανάδειξη της. Lidl. Ελλάς ως Top Employer 2022. Πρωτίστως είναι η ύπαρξη ομαδικού πνεύματος σε όλες τις λειτουργίες της Lidl Ελλάς. Στη διάρκεια του 2021 η εταιρεία υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενισχύοντας τη δέσμευσή της για ένα εργασιακό περιβάλλον απαλλαγμένο από διακρίσεις και στερεότυπα. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία έθεσε σε εφαρμογή διαδικασίες κατά της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, κάτι που ήδη σχεδίαζε ένα χρόνο νωρίτερα. 

  Διαρκείς πρωτοβουλίες εκπαίδευσης του προσωπικού

  Συν τοις άλλοις η Lidl Ελλάς προέβη στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών εκπαίδευσης, προσαρμοζόμενη  στις νέες συνθήκες, επενδύοντας περισσότερα από 800.000 ευρώ. Δημιούργησε ένα υβριδικό μοντέλο τηλεκπαίδευσης, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε μέλους της ομάδας της. Επίσης, παρέχει τα εφόδια και την υποστήριξη σε όλους όσους ασκούν διοίκηση ώστε να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες, εφαρμόζοντας τις βέλτιστες πρακτικές επικοινωνίας και επιτυγχάνοντας τη δέσμευση της ομάδας τους.

  Τεχνολογικός μετασχηματισμός

  Ένα ακόμα καίριο σημείο στο οποίο έστρεψε το ενδιαφέρον της η εταιρεία ήταν η τεχνολογική της αναβάθμιση. Επένδυσε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας σε συστήματα που υποστηρίζουν την τηλεργασία, ανασχεδίασε τις διαδικασίες της, ενώ μετασχημάτισε τα ψηφιακά συστήματα ανθρώπινου δυναμικού.

  Προγράμματα ενίσχυσης της νέας γενιάς

  Θέτοντας στο επίκεντρο τη νέα γενιά, η Lidl Ελλάς προσφέρει ποιοτικές θέσεις εργασίες σε νέους και νέες, που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας ή διαθέτουν περιορισμένη εργασιακή εμπειρία. Εκτός από τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα όπως το Lidl UP: International Trainee, δημιούργησε το καινοτόμο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης Lidl UP: Learn & Work. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το λιανεμπόριο αποκτά καταρτισμένα στελέχη για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσα από την ειδικότητα "Στέλεχος Λιανικού Εμπορίου". Έχει επίσης την δυνατότητα να εισαχθεί στον τομέα της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση να σπουδάσει και να εργαστεί κατευθείαν μετά το σχολείο.

  ΠΙΝ

  Οι στόχοι της Lidl Ελλάς για την επόμενη μέρα

  Για το 2022 οι δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης του προσωπικού της Lidl Ελλάς συνεχίζονται και εξελίσσονται. Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιούνται εκ νέου πρωτοβουλίες ενίσχυσης της μάθησης και καθοδήγησης στον τομέα της καριέρας με στόχο οι άνθρωποι της να λάβουν περισσότερες ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης. Με αυτόν τον τρόπο εργαζόμενοι από διαφορετικά τμήματα και με διαφορετικό επαγγελματικό υπόβαθρο μπορούν να αναλάβουν θέσεις ετερόκλητες από εκείνες που ίσως είχαν φανταστεί. Επιπλέον η Lidl Ελλάς προγραμματίζει νέες προσλήψεις σε πληθώρα θέσεων εργασίας σε καταστήματα, logistics centers και γραφεία, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά λιανεμπορίου. 

  Τop Employers Institute: Αναγνώρισε 1.857 Top Employers από 123 χώρες

  Το Top Employers Institute αποτελεί έναν διεθνή ανεξάρτητο οργανισμό, ο οποίος πιστοποιεί τις επιχειρήσεις που διακρίνονται για τις εξαιρετικές εργασιακές συνθήκες που προσφέρουν. Διατηρεί 30 χρόνια παρουσίας και δραστηριοποίησης, ενώ φέτος αναγνωρίστηκαν 1.857 Top Employers από 123 χώρες σε 5 ηπείρους. Συνολικά, μέσα από τους Top Employers που έχουν λάβει την πιστοποίηση για το 2022, πάνω από 8.000.000 εργαζόμενοι σε όλον τον κόσμο απολαμβάνουν ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ