Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Φεβ-2022 12:00

  O Μιχάλης Ανδρεάδης, νέος CEO της Attica Bank

  Attica Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Λεωνίδα Στεργίου

  Διοικητικές αλλαγές στην Attica Bank αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας, μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας που συνεδριάζει τώρα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, για τη θέση του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου, Θεόδωρου Πανταλάκη, έχει προταθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο Μιχάλης Ανδρεάδης, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Τράπεζας. Επίσης, ο Μιχάλης Ανδρεάδης στηρίζεται για τη θέση του CEO και από τον απερχόμενο διευθύνοντα Θεόδωρο Πανταλάκη.

  Επιπλέον, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα προστεθούν δύο μέλη που στηρίζονται από την πλευρά της Ellington. Υπενθυμίζεται ότι βασικός μέτοχος της Τράπεζας είναι το ΤΧΣ, με ποσοστό 62,93%, ενώ η Ellington, μέσω ΤΜΕΔΕ και Rinoa Ltd (14,7% και 9,87%) ελέγχει το 24,6% της Attica Bank.

  Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι μετά τις διοικητικές αλλαγές πλησιάζει ο χρόνος που είχε τεθεί μέχρι το Μάρτιο προκειμένου η Τράπεζα να προχωρήσει σε νέες κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης, περιλαμβανομένης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπου αναμένεται να μειωθεί το ποσοστό του ΤΧΣ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ