Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Ιαν-2022 09:00

  Δημήτρης Καλογεράς (Διευθυντής Πωλήσεων Daikin Hellas): Οι αντλίες θερμότητας απάντηση στο αυξανόμενο κόστος ενέργειας

  Δημήτρης Καλογεράς (Διευθυντής Πωλήσεων Daikin Hellas): Οι αντλίες θερμότητας απάντηση στο αυξανόμενο κόστος ενέργειας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αντλίες θερμότητας είναι η απάντηση τόσο στο αυξανόμενο κόστος ενέργειας, όσο και στην κλιματική αλλαγή υπογραμμίζει στο Capital.gr o Δημήτρης Καλογεράς, Sales Manager της Daikin Hellas, προσθέτοντας ότι η τεχνολογία τους αναπτύσσεται συνεχώς ώστε να λειτουργεί αποκλειστικά με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

  Κύριε Καλογερά, τι είναι οι αντλίες θερμότητας που κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην Ευρώπη;

  Οι αντλίες θερμότητας είναι η απάντηση σε δύο μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα: στο αυξανόμενο κόστος ενέργειας, που έχει οδηγήσει τους καταναλωτές στην αναζήτηση οικονομικότερων  λύσεων θέρμανσης, και στην κλιματική αλλαγή, ένα από τα πιο επείγοντα ζητήματα της εποχής μας. Η τελευταία επιτάσσει τη στροφή στην αειφορία και την πράσινη ενέργεια. Αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες του μέλλοντος, η Daikin ήταν η πρώτη εταιρία που έφερε στην ελληνική αγορά τις οικιακές αντλίες θερμότητας, οδηγώντας για ακόμη μία φορά τις εξελίξεις στον κλάδο σε θέματα καινοτομίας και βιωσιμότητας. Λειτουργώντας με 65% - 70%  ανανεώσιμη πηγή ενέργειας όπως η θερμική ενέργεια  από τον αέρα,  η αντλία θερμότητας Daikin Altherma θερμαίνει και εξασφαλίζει ζεστό νερό με βιώσιμο τρόπο σε κάθε κατοικία.

  Γιατί να προτιμήσει κάποιος αντλίες θερμότητας;

  Οι αντλίες θερμότητας Daikin Altherma αποτελούν την ιδανική λύση για οποιαδήποτε κατοικία καθώς προσαρμόζονται σε κάθε εγκατάσταση και είναι εύκολες στην χρήση, ενώ η ενεργειακή τους κλάση έως Α+++ ικανοποιεί τις απαιτήσεις "πράσινων" κτιρίων. Η νέα υβριδική αντλία θερμότητας Altherma της Daikin παρέχει τόσο θερμότητα στο χώρο όσο και ζεστό νερό για οικιακή χρήση. Εξυπηρετώντας τις διακυμάνσεις στην ενεργειακή ζήτηση ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας, τις προσωπικές προτιμήσεις άνεσης και τη ζητούμενη θερμοκρασία, η συσκευή θα λειτουργεί πάντοτε κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο ώστε να παρέχει το απαιτούμενο θερμικό φορτίο και επίπεδο θερμοκρασίας. 

  Μπορούν να αποτελέσουν μια λύση στο αυξανόμενο κόστος της ενέργειας;

  Η πρόσφατη έρευνα του ΕΜΠ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ, επιβεβαίωσε ότι οι αντλίες θερμότητας είναι η πλέον συμφέρουσα λύση για τη θέρμανση με την υψηλότερη απόδοση. Η αντλία θερμότητας Daikin Altherma εξασφαλίζει οικονομία στο λογαριασμό ρεύματος ενώ για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία στην ηλεκτρική ενέργεια, μπορεί να συνδυαστεί και με ηλιακή υποστήριξη για την παραγωγή ζεστού νερού.

  Πως μπορούν να βοηθήσουν την Ευρώπη στο να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους;

  Η Daikin, Παγκόσμιος Ηγέτης στο Ιδανικό Κλίμα και πάντα με στρατηγικό πυλώνα τη βιώσιμη ανάπτυξη, πιστεύει ότι οι αντλίες θερμότητας είναι μονόδρομος για να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι που έχει θέσει η ΕΕ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Αρκεί να αναφέρουμε ότι το 50% της ενεργειακής κατανάλωσης στην Ευρώπη καταναλώνεται από  συστήματα κλιματισμού ή θέρμανσης με το 80% αυτών να αφορά κτίρια. Η τεχνολογία των αντλιών θερμότητας αναπτύσσεται συνεχώς ώστε να λειτουργεί αποκλειστικά με ΑΠΕ. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι υπάρχει μία πολύ σημαντική περιβαλλοντική ευκαιρία  με την υιοθέτηση των αντλιών θερμότητας, που συνοδεύεται από ανάλογη δυναμική ανάπτυξης και θέσεων εργασίας, καθώς περίπου 225.000 άνθρωποι εργάζονται σε αυτόν τον κλάδο σε όλη την Ευρώπη.

  Τι επενδύσεις πραγματοποιεί η Daikin στην Ευρώπη;

  ‘Ένα μεγάλο μέρος του επενδυτικού πλάνου των 840 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιεί η Daikin αφορά επενδύσεις σε Έρευνα & Ανάπτυξη με τη δημιουργία ενός νέου Κέντρου Καινοτομίας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο Κέντρο θα λειτουργεί σαν κόμβος καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο και θα πραγματοποιεί έρευνες που σχετίζονται με την τεχνολογία των αντλιών θερμότητας και τις τεχνολογίες ψύξης. Σημαντικοί πυλώνες του επενδυτικού πλάνου της εταιρίας είναι και η ενίσχυση των διαδικασιών παραγωγής, πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του οργανισμού. 

  Πώς μπορεί να αυξηθεί η χρήση αντλιών θερμότητας; Τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη;

  Στην Ελλάδα παρατηρούμε διπλάσια ζήτηση για αντλίες θερμότητας σε σχέση με τον προηγούμενο χειμώνα. Ανάλογη εικόνα παρατηρείται και σε άλλες αγορές. Για να αυξηθεί  η χρήση της αντλίας θερμότητας, θα πρέπει φυσικά να υπάρχουν και κίνητρα με προγράμματα που προωθούν και επιδοτούν την περιβαλλοντική αναβάθμιση των κατοικιών όπως το Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον. Εξίσου σημαντικό είναι να ενημερωθούν οι καταναλωτές για τα πλεονεκτήματά της, απευθυνόμενοι στους ειδικούς, οι οποίοι θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν στο έπακρο τα οφέλη της τοποθέτησης αντλίας θερμότητας τόσο για την οικονομία του νοικοκυριού τους όσο και για τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.  

  Θα έλεγα όμως ότι το σπουδαιότερο κίνητρο για να κατανοήσουμε πόσο απαραίτητες είναι οι φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις είναι η συνειδητοποίηση του ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης είναι μονόδρομος για το κοινό μας μέλλον και η στροφή σε πράσινες μορφές ενέργειας δεν μπορεί να περιμένει.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ