Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 23-Ιαν-2022 08:15

  Όμιλος Φάις: Με δύο θυγατρικές βάζει την Kiko Milano σε Κύπρο – Ρουμανία

  Ελληνικές επιχειρήσεις: Ο τζίρος του 2021 μεγαλύτερος κατά 2,7 δισ. από το 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Βήμα τριπλής επέκτασης της μάρκας καλλυντικών, Kiko Milano υλοποιεί αυτή την περίοδο ο όμιλος Φάις, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr. Σε αυτό το πλαίσιο ο όμιλος έχει προγραμματίσει και ήδη έχει συστήσει θυγατρικές στην Κύπρο και στη Ρουμανία, με τις οποίες θα αναπτύξει το δίκτυο της εταιρείας καλλυντικών, της οποίας είναι ο master franchisee για Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία. Ακολούθως αναμένεται να δημιουργηθεί και μία τρίτη θυγατρική από τον όμιλο με στόχο την διεύρυνση της παρουσίας της Kiko Milano και στη Βουλγαρία.

  Σε ό,τι αφορά την Κύπρο κάνει πρεμιέρα και πρόκειται να λειτουργήσει δύο καταστήματα έως το τέλος Φεβρουαρίου στη Λευκωσία και στη Λάρνακα. Ακολούθως θα δημιουργηθούν δύο ακόμα καταστήματα έως τον Μάιο στην Πάφο και στη Λευκωσία (επί της λεωφόρου Μακαρίου). Ο όμιλος Φάις έχει δημιουργήσει τη θυγατρική εταιρεία SLF Cyprus, έχοντας εντοπίσει όλα τα σημεία ανάπτυξης της στη συγκεκριμένη αγορά στη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

  Στο επίκεντρο η ανάπτυξη μέσω καταστημάτων σε malls της Ρουμανίας

  Στη Ρουμανία το πλάνο ανάπτυξης της Kiko Milano επικεντρώνεται σε εμπορικά κέντρα – malls, όπου πρόκειται να στεγαστούν τα καταστήματα που θα δημιουργηθούν. Αυτή την περίοδο τα στελέχη του ομίλου Φάις βρίσκονται σε αναζήτηση σημείων που θα στεγάζουν στα καταστήματα Kiko Milano. Και σε αυτή την περίπτωση έχει ήδη συσταθεί θυγατρική με την ονομασία SLF Romania.

  Στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν εντός του 2021 τα καταστήματα στη Γλυφάδα, στην Πάτρα καθώς και στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, One Salonica. Eπιπλέον διατηρεί καταστήματα στο Mediterannean Cosmos της Θεσσαλονίκης, στο The Mall Athens καθώς και ένα pop-up store στo Νotos της Θεσσαλονίκης.

  Στο κάδρο Ηράκλειο, Ιωάννινα, Λάρισα αλλά και περιοχές της Αττικής

  Στον προγραμματισμό για την ελληνική αγορά εντάσσεται η περαιτέρω επέκταση στην Αττική αλλά και σε πόλεις της περιφέρειας. Περιοχές ενδιαφέροντος θεωρούνται το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, η Λάρισα, η Καλαμάτα καθώς και αρκετές περιοχές της Αττικής όπως Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Περιστέρι και Βόρεια Προάστια υπό την προϋπόθεση ανεύρεσης των κατάλληλων καταστημάτων.

  Να σημειωθεί ότι η πρώτη ολοκληρωμένη οικονομική χρήση για την Kiko Milano μέσω της εταιρείας SLF Greece συμφερόντων του ομίλου Φάις, η οποία την διαχειρίζεται ήταν το 2020, έτος που συνέπεσε με την πανδημία. Επομένως τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα σε ό,τι αφορά την δραστηριότητα και την πορεία της μάρκας στην Ελλάδα θα εξαχθούν με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021, όταν αυτά δημοσιευθούν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ