Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Ιαν-2022 18:36

  Citigroup: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Alpha Bank - Βλέπει κερδοφορία 9% το 2024

  Citigroup: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Alpha Bank - Βλέπει κερδοφορία 9% το 2024
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η διοίκηση της Alpha Bank έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, την αύξηση των προμηθειών και βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση να επιτύχει την αύξηση των μεγεθών και της κερδοφορίας της, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δημιουργεί το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας, εκτιμούν οι αναλυτές της Citigroup, σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα.

  Οι εκτιμήσεις του οίκου κάνουν λόγο για κερδοφορία της τάξεως του 9% το 2024, πάνω από τις μέσες εκτιμήσεις της αγοράς για 8%. Η Citigroup σημειώνει ότι η εξυγίανση του ισολογισμού προχωράει ταχύτερα του αναμενόμενου στην Alpha Bank και ο δείκτης προβληματικών δανείων αναμένεται να προσεγγίσει το 13% φέτος, 5 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις, με ορίζοντα να μειωθεί στο 2% το 2024. Επιπρόσθετα, η καλύτερη του αναμενόμενου εξέλιξη στο κόστος προβλέψεων έχει επιτρέψει στην Τράπεζα να αναθεωρήσει προς το βέλτιστο τις εκτιμήσεις για το 2021, από 120 μονάδες βάσης αρχικά σε 90 μονάδες βάσης. Μετά και την περαιτέρω εξυγίανση του ισολογισμού, η Citigroup εκτιμά ότι η Τράπεζα θα προσεγγίσει τις 60 μονάδες βάσης. το 2024.

  Οι αναλυτές της Citigroup είναι αισιόδοξοι για την επανεκκίνηση της πληρωμής μερισμάτων, ξεκινώντας από την χρήση του 2023 με απόδοση του 30% των κερδών, ενώ τοποθετούν την Alpha Bank με τιμή στόχο 1,50 ευρώ και ουδέτερη σύσταση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ