Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Ιαν-2022 07:38

  Κάθοδος του Μασούτη στην Αττική με το πρώτο του darkstore

  Κάθοδος του Μασούτη στην Αττική με το πρώτο του darkstore
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  To επόμενό του βήμα για την εξυπηρέτηση των πελατών του μέσω του ηλεκτρονικού του καταστήματος υλοποιεί αυτή την περίοδο και πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή από τον προσεχή Μάρτιο, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης. Σε αυτό το πλαίσιο η επιχείρηση ετοιμάζει το πρώτο της darkstore στην Αττική – αλλά και πανελλαδικά -, το οποίο θα βρίσκεται στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

  Όπως αναφέρουν πηγές κοντά στην εταιρεία, η συγκεκριμένη κίνηση θα τροποποιήσει εξ ολοκλήρου το μοντέλο εξυπηρέτησης και διανομής των παραγγελιών στο λεκανοπέδιο καθώς η διαλογή των παραγγελιών θα γίνεται κεντρικοποιημένα μέσω του darkstore, ενώ έως και αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μέσα από τα φυσικά καταστήματα της αλυσίδας. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί τις διανομές του eshop από 55 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, διαθέτοντας προϊόντα σε 45 πόλεις.

  To darkstore θα έχει συνολική επιφάνεια περίπου 1.700 τ.μ. και στόχος της επιχείρησης είναι να επεκταθεί και με άλλα στην πρωτεύουσα κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, ενώ στο πλάνο είναι και η δημιουργία ανάλογης εγκατάστασης στα Νότια Προάστια σε δεύτερο χρόνο. Συνολικά στον σχεδιασμό είναι η δημιουργία έως και τριών darkstores, τα οποία σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν στην Αττική, ενώ σε δεύτερο χρόνο ιδιαίτερα πιθανή θεωρείται η επέκταση και στη Θεσσαλονίκη.

  Το πρώτο darkstore που δημιουργεί η επιχείρηση

  Aυτό μάλιστα είναι το πρώτο darkstore, το οποίο κατασκευάζει η Μασούτης. Η κίνηση στην Αττική γίνεται δεδομένου ότι η εν λόγω αγορά θεωρείται πιο ώριμη σε σχέση με το ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά και γιατί εκ των πραγμάτων τα φυσικά καταστήματα είναι λιγότερα αριθμητικά σε σύγκριση με τη Θεσσαλονίκη, επομένως η επιδίωξη των στελεχών της εταιρείας είναι να εξυπηρετηθεί και το καταναλωτικό κοινό σε περιοχές όπου δεν υφίσταται μέχρι στιγμής παρουσία της Μασούτης στην πρωτεύουσα. 

  Στο 2% ο τζίρος του e-commerce για τη Μασούτης

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο τζίρος του eshop της Μασούτης αντιστοιχεί επί του παρόντος στο 2% του συνολικού τζίρου της αλυσίδας, ο οποίος το 2021 έκλεισε στα επίπεδα του 2020, όταν οι πωλήσεις της ήταν 882,46 εκατ. ευρώ. 

  Αυξάνεται ο αριθμός των εξυπηρετούμενων παραγγελιών και το διαθέσιμο κωδικολόγιο

  Με αυτή την κίνηση η Μασούτης έχει την δυνατότητα να αυξήσει το κωδικολόγιό της μέσω του e-commerce στην Αττική, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην επίτευξη της παράδοσης των παραγγελιών της αυθημερόν. Ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν οι διαθέσιμες θυρίδες παραγγελιών που έχει στην διάθεσή της η επιχείρηση ανά ημέρα, όντας πλέον σε θέση να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό παραγγελιών, ενισχύοντας το τζίρο της.

  Επιπλέον, στόχος είναι να εξυπηρετείται σταδιακά το σύνολο της Αττικής, καθότι η μέχρι στιγμής εκτέλεση των ηλεκτρονικών παραγγελιών μέσα από τα φυσικά καταστήματα περιόριζε σημαντικά την ακτίνα δραστηριότητας του e-shop. 

  Τέλος, σε ό,τι αφορά τα φυσικά καταστήματα η Μασούτης σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα από 30 σημεία πώλησης πανελλαδικά εντός του 2022, δίνοντας έμφαση στην πρωτεύουσα, στα νησιά και στην Πελοπόννησο, όπου ήδη έχει κάνει τα πρώτα της βήματα στην Πάτρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ