Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 11:42

  Χαλυβουργία Ελλάδος: Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η συμφωνία εξυγίανσης

  Χαλυβουργία Ελλάδος: Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η συμφωνία εξυγίανσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συζητήθηκε την Τετάρτη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Χαλυβουργίας Ελλάδος με τους πιστωτές της. Η βασική πρόβλεψη της συμφωνίας αφορά στο κούρεμα απαιτήσεων ονομαστικής αξίας 53 εκατ. ευρώ της HIG, στην οποία περνά το εργοστάσιο του Ασπροπύργου, όπου το αμερικανικό fund σκοπεύει να δημιουργήσει στην έκταση logistics center. 

  Ως προς το σχέδιο εξυγίανσης που συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο, αυτό προσυπογράφεται από πιστωτές που εκπροσωπούν το 75,8% του συνόλου των απαιτήσεων και το 99,9% των εμπραγμάτως εξασφαλισμένων και κυρίως από την CEPAL και τη HIG Capital. Οι υποχρεώσεις προς την CEPAL, που προέρχονται από την Alpha Bank και υπολογίζονται στα 170 εκατ. ευρώ, ρυθμίζονται στο ακέραιο. 

  Με τη συμφωνία, η επικύρωση της οποίας αναμένεται τους επόμενους μήνες, θα συνεχίσει κανονικά και με βιώσιμους όρους η λειτουργία του εργοστασίου της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Βόλο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, η Χαλυβουργία Ελλάδος δικαιώθηκε δικαστικά στην υπόθεση της διαμάχης που έχει με τη ΔΕΗ, η οποία πάντως έκανε παρέμβαση στη συζήτηση στο Πρωτοδικείο, καθώς σύμφωνα με τη συμφωνία προβλέπεται οι απαιτήσεις της να απομειωθούν. Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΗ φέρεται αποφασισμένη να εξαντλήσει τα νομικά μέσα προκειμένου να διεκδικήσει απαιτήσεις τις οποίες υπολογίζει στα 80 εκατ. ευρώ. 

  Χ. Φλουδόπουλος
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ