Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιαν-2022 10:00

  Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει 140 ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα

  Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει 140 ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά από την δεκαετή οικονομική κρίση, η χώρα -αλλά και ο κόσμος συνολικά- ταλανίζονται από την πανδημία της Covid-19. Σε αυτές τις συνθήκες, η κάλυψη ακόμη και μιας βασικής ανάγκης, εκείνης της τροφής, για όλους τους ανθρώπους, μόνο δεδομένη δεν μπορεί να θεωρείται.

  "Τι θα φάμε σήμερα;".

  Μια ερώτηση απλή. Καθημερινή. Όχι όμως, για όλους. Ένα κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο χρίζει καίριας και αποτελεσματικής αντιμετώπισης, όχι μόνο για ανθρωπιστικούς αλλά και για ευρύτερους κοινωνικούς λόγους.

  Σε αυτό το πλαίσιο, ο ρόλος και του ιδιωτικού τομέα είναι συχνά καθοριστικός. Αξιόλογο παράδειγμα αποτελεί η ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία στη διάρκεια του 2021 προσέφερε 1 εκατομμύριο ευρώ σε προϊόντα, δράσεις και προγράμματα για περισσότερους από 140 οργανισμούς πανελλαδικά, το έργο των οποίων έγκειται κυρίως στο να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας που υποσιτίζονται ή ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

  Είναι χαρακτηριστικό, ότι από χρόνο σε χρόνο, το ποσοστό αυτών των ανθρώπων διαρκώς αυξάνεται. Μάλιστα, στην Ελλάδα, τα στοιχεία κάνουν λόγο για περισσότερους από 1 εκατομμύριο πολίτες. Ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλά παιδιά. Η πανδημία συνετέλεσε ακόμα περισσότερο στην ένταση της συγκεκριμένης κατάστασης, καθώς ήρθε να λειτουργήσει αθροιστικά στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε.

  Από κοινού, τόσο η ΑΒ Βασιλόπουλος όσο και οι συνεργαζόμενες ΜΚΟ, όπως η Τράπεζα Τροφίμων, το Ινστιτούτο Prolepsis, το Μπορούμε, η Κιβωτός του Κόσμου, η ΕΛΕΠΑΠ, το Χαμόγελου του Παιδιού, η Ανοιχτή Αγκαλιά και πολλές ακόμη, δεσμεύονται να δράσουν για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας, την εκπαίδευση γύρω από την τοπική παραγωγή και την υγιεινή διατροφή, τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα.

  O Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Chief Food Saving Warrior του Μπορούμε, ανέφερε σχετικά: "Ευχαριστούμε από την καρδιά μας την ΑΒ Βασιλόπουλος για τη σημαντική και πολυδιάστατη αυτή στήριξη, μέσω της οποίας στο πρώτο της σκέλος θα στηρίξουμε με διατακτικές επιταγές 3.400 οικογένειες ωφελούμενων σε 50 δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες κάθε γωνιάς της Ελλάδας, ενώ στο δεύτερο της σκέλος, στηρίζοντας το πρόγραμμα ‘Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων’ του Μπορούμε, θα είμαστε σε θέση να σώσουμε και να προσφέρουμε περισσότερες από 1 εκατομμύριο μερίδες τροφίμων σε δεκάδες κοινωφελείς φορείς όλης της χώρας, γλιτώνοντας ταυτόχρονα την ατμόσφαιρα από πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κιλά CO2. Ευχαριστούμε την εταιρεία που είναι διαρκώς στο πλευρό μας και καθημερινά μας δίνει τη δυνατότητα να σώζουμε και να προσφέρουμε τρόφιμα στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.".

  Αναγνωρίζοντας ότι το φαγητό δεν είναι απλώς πρώτες ύλες και ακόμα περισσότερο δεδομένο, η ΑΒ Βασιλόπουλος αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μία βασική ανάγκη, γι’ αυτό και επιδιώκει να κάνει τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας και δεσμεύεται σε πράξεις φροντίδας που στοχεύουν στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας. 

  Από την πλευρά της η Αφροδίτη Βελουδάκη, MA, PhD, Γενική Διευθύντρια, Ινστιτούτο Prolepsis, σημείωσε ότι: "Με την πολύτιμη στήριξη της ΑΒ καταφέραμε να αγγίξουμε τις ζωές 6.500 μαθητών σε σχεδόν κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Αττική, μέχρι τον Βόλο, τα Νησιά του Ιονίου, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη. Το 2021, τα καθημερινά σχολικά γεύματα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο έχει αγκαλιάσει η ΑΒ Βασιλόπουλος από το 2014, στήριξαν έμπρακτα 1.500 μαθητές και τις οικογένειές τους. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, βοηθήσαμε τα παιδιά να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, χαρίσαμε περισσότερα παιδικά χαμόγελα και ενισχύσαμε την ισότητα και την αλληλεγγύη στο σχολείο. Παράλληλα, 5.000 μαθητές δημοτικού συμμετείχαν στις νέες διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις "ΔΙΑΤΡΟΦΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ" του Ινστιτούτου Prolepsis, μαθαίνοντας για την υγιεινή διατροφή μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδι. Σε μία τόσο δύσκολη για όλους χρονιά, στόχος μας ήταν να μην στερηθεί κανένα παιδί που έχει ανάγκη, και να βάλουμε ένα λιθαράκι στη σωστή ανάπτυξη και καλή υγεία των παιδιών – σήμερα και για το μέλλον. Όλα αυτά ήταν εφικτά, χάρη στο πραγματικό ενδιαφέρον, την εμπιστοσύνη και την ουσιαστική προσφορά και μακρόχρονη δέσμευση των ανθρώπων της ΑΒ.".

  Κάπως έτσι η ΑΒ Βασιλόπουλος, με τη βοήθεια όλων μας, συμβάλλει στη θετική αλλαγή του κόσμου μας, ένα γεύμα τη φορά!

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ