Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Δεκ-2021 11:47

  Το Latsco Family Office συμμετέχει στο Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός

  Το Latsco Family Office συμμετέχει στο Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τον πρώτο ελληνικών συμφερόντων επενδυτή που θα συμμετάσχει στον πρώτο γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων του  Επενδυτικού Ταμείου Φαιστός, που δημιουργήθηκε από το Δημόσιο με αρχικά 93 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία διάθεση συχνοτήτων για το 5G, ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης του Ταμείου, 5G Ventrures. Πρόκειται για το οικογενειακό γραφείο (Family Office) της Μαριάννας Λάτση, Latsco Family Office.

  "Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή ενός ισχυρού επενδυτή όπως είναι το Latsco Family Office στο Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός", δήλωσε ο CEO της 5G Ventures κ. Αντώνης Τζωρτζακάκης και πρόσθεσε πως "η προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών αντανακλά την πίστη στη δυναμική της αγοράς νέων ψηφιακών υπηρεσιών μέσω δικτύων 5G, αλλά και την εμπιστοσύνη στην καινοτόμα εθνική πρωτοβουλία του Φαιστός. Η διαχειρίστρια εταιρεία 5G Ventures εκτελεί απαρέγκλιτα, με ταχύτητα και προσήλωση τη στρατηγική που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το Ταμείο".

  Ο Chief Investment Officer του Latsco Family Office στην Ελλάδα κ. Νίκος Βουτυχτής επεσήμανε ότι η επένδυση στο Phaistos Investment Fund αποτελεί μια ακόμα, σαφή, ένδειξη εμπιστοσύνης του Family Office, συμφερόντων της κας Μαριάννας Λάτση, στις δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα σε τομείς τεχνολογικής αιχμής όπως είναι τα δίκτυα 5G. "Ταυτόχρονα, αποτελεί επιβεβαίωση των ουσιαστικών συνεργιών που μπορούν να αναπτυχθούν όταν συμπράττουν δημιουργικά ιδιωτικά και κρατικά κεφάλαια. Είμαστε πολύ ευτυχείς που αποτελούμε τον πρώτο, ελληνικών συμφερόντων, επενδυτή στο Phaistos Investment Fund ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και σε άλλα επενδυτικά κεφάλαια να εμπιστευτούν το συγκεκριμένο εγχείρημα και τους εξαιρετικούς επαγγελματίες που το συγκροτούν", πρόσθεσε.

  Παράλληλα, η 5G Ventures έχει ήδη διαμορφώσει ένα εντυπωσιακό δίκτυο συνεργασιών, μέσω του οποίου φορείς-ηγέτες από τον ιδιωτικό τομέα και την ακαδημαϊκή & ερευνητική κοινότητα παρέχουν ολοκληρωμένη υποστήριξη με πόρους και τεχνογνωσία στις επιχειρήσεις  στις οποίες θα επενδύει το Φαιστός.

  Σημειώνεται ότι η 5G Ventures, είναι θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (σ.σ. Υπερταμείο) και διαχειρίζεται το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός το οποίο έχει ως στόχο να υποστηρίζει επιχειρήσεις που αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν σχέση με το 5G. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ