Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Δεκ-2021 07:48

  Ηλεκτρονική άφιξη για την Calvin Klein στην Ελλάδα

  Ηλεκτρονική άφιξη για την Calvin Klein στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Να υλοποιήσει την στρατηγική που είχε για την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος της Calvin Klein στην Ελλάδα έρχεται η Sarkk ΑΒΕΕ της οικογένειας Σαράντη, η οποία θέτει σύντομα σε λειτουργία την ιστοσελίδα Calvin Klein στην ελληνική αγορά.

  Η εταιρεία θα έχει διαθέσιμο μέσα από το e-shop που δημιουργεί στην Ελλάδα το κωδικολόγιο που διατηρεί στα καταστήματά της και μάλιστα έχει προγραμματίσει φάσμα προωθητικών ενεργειών προκειμένου να γνωστοποιήσει στο καταναλωτικό κοινό το συγκεκριμένο γεγονός. 

  Έως και αυτή τη στιγμή τα προϊόντα της Calvin Klein ήταν διαθέσιμα μόνο μέσα από το φυσικό δίκτυο πώλησης και συγκεκριμένα από τα ομώνυμα καταστήματα λιανικής όπως είναι το κατάστημα στο Golden Hall ή αυτό της Γλυφάδας, του McArthur Glen, του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, της Θεσσαλονίκης ή και μέσα από το δίκτυο συνεργατών όπως είναι τα πολυκαταστήματα Attica, τα Cosmos Sport, τα Hondos και αρκετά ακόμη σημεία πανελλαδικά. 

  H Sarkk αποτελώντας τον αποκλειστικό διανομέα εκτός από την Calvin Klein και για την Tommy Hilfiger, εκτός από την Ελλάδα διατηρεί παρουσία μέσα από τα δίκτυά της και σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Μολδαβία και Β. Μακεδονία. Από τη στιγμή που ανέλαβε την αντιπροσωπεία της Calvin Klein, μετά τη Folli Follie που είχε την ευθύνη της έως το 2019 και ερχόμενη σε συμφωνία με τη μητρική εταιρεία της CK PVH Corp, η Saark έχει προβεί σε σειρά επενδύσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα, ποντάροντας σημαντικά στο συγκεκριμένο εμπορικό σήμα. Να σημειωθεί ότι η Saark με την PVC διατηρούσαν ήδη συνεργασία μέσω της Tommy Hilfiger από το 1998. 

  Στρατηγική προσέγγιση της εταιρείας είναι η διεύρυνση του δικτύου λιανικής τόσο για την Calvin Klein όσο και για την Tommy Hilfiger, ενώ στο πλάνο τής ήταν ήδη από την περασμένη χρονιά η δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος Calvin Klein κάτι που τίθεται σε εφαρμογή. 

  Επενδύσεις στη διεύρυνση του δικτύου και νέα καταστήματα

  Ενδεικτικό των προθέσεών της είναι ότι στη διάρκεια του 2020 μέσα από σειρά επενδύσεων που υλοποίησε, η Saark δημιούργησε νέο κατάστημα Tommy Hilfiger στο The Mall Athens. Σε ό,τι αφορά την Calvin Klein η εταιρεία δημιούργησε το πρώτο εκπτωτικό κατάστημα Calvin Klein στην Ελλάδα και στο εμπορικό κέντρο McArthur Glen, καθώς και τα καταστήματα στo Factory Outlet στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στο Factory Outlet στην Πειραιώς και στο Outlet Salonica της Θεσσαλονίκης. Εντός του 2021 ανέπτυξε και νέα καταστήματα Calvin Klein στο The Mall Athens και στο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης.

  Να σημειωθεί ότι στον τομέα των οικονομικών επιδόσεων η εταιρεία αύξησε το τζίρο της κατά 3,5% το 2020, δεδομένων και των νέων καταστημάτων που πρόσθεσε στο δίκτυό της, επενδύοντας στην διεύρυνση του δικτύου της. Οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 38,67 εκατ. ευρώ με καθαρά κέρδη μετά από τους φόρους στις 892,28 χιλ. ευρώ, από 849,23 χιλ. ευρώ το 2019.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ