Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Δεκ-2021 15:57

  Η Ελλάδα εξελέγη στην πρώτη θέση στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO)

  Η Ελλάδα εξελέγη στην πρώτη θέση στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο της 32ης Συνόδου της Συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των νέων μελών του Συμβουλίου, για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού, λαμβάνοντας 150 ψήφους σε σύνολο 157.

  Η εκλογή της χώρας μας, για πρώτη φορά στην πρώτη θέση του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, καταδεικνύει τον σημαίνοντα ρόλο της ως μίας από τις κορυφαίες δυνάμεις στον τομέα της διεθνούς ναυτιλίας, σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική ανακοίνωσή του.

  Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. "Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΙΜΟ που η χώρας μας καταλαμβάνει τόσο υψηλή θέση" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ναυτιλιακός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, αντιπλοίαρχος ΛΣ Δημήτριος Ράπτης.

  Σημειώνεται ότι η Ελλάδα, συνεχίζοντας ναυτική παράδοση αιώνων, ελέγχει περίπου το 20% του συνολικού θαλάσσιου εμπορίου στην υφήλιο, ενώ ο στόλος υπό ελληνική σημαία κατατάσσεται στην 8η θέση διεθνώς και στη 2η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (έτος 2020).

  Παράλληλα, η ανωτέρω διπλωματική επιτυχία στον ΙΜΟ επισφραγίζει τη μακρόχρονη και ιδιαίτερα ενεργή συμβολή της Ελλάδας στη διαμόρφωση της ναυτιλιακής νομοθεσίας μέσω της συνεχούς παρουσίας της στις εργασίες των Επιτροπών - Υποεπιτροπών του Οργανισμού.

  Η χώρα μας εκφράζει, επίσης, τις θερμές της ευχαριστίες στα κράτη-μέλη του ΙΜΟ, τα οποία αναγνώρισαν έμπρακτα τις προσπάθειες και τη συμβολή της στο πλαίσιο του Οργανισμού, με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια και την προστασία της διεθνούς ναυτιλίας, καθώς και την πρόληψη της προκαλούμενης από πλοία ρύπανσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ