Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Δεκ-2021 16:50

  ΕΘΝΙΚΗ 2.0: Η επόμενη μέρα για την ελληνική οικονομία είναι εδώ

  ΕΘΝΙΚΗ 2.0: Η επόμενη μέρα για την ελληνική οικονομία είναι εδώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περισσότερα από €50 δισ. επιδοτήσεων και δανείων υπολογίζεται ότι θα διοχετευθούν στην ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις μέσα από τη διάθεση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, του ειδικού αναπτυξιακού εργαλείου που σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης COVID-19 στην ΕΕ, μέσω ενός εκτεταμένου πλαισίου επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων.

  Η απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελεί μοναδική ευκαιρία για μια βιώσιμη επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Οι επενδύσεις που μπορεί να υποστηρίξει εκτιμάται ότι έχουν τη δυναμική να αυξήσουν το μακροχρόνιο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας κατά τουλάχιστον 30%. Τα οφέλη του Ταμείου αναμένεται να διαχέονται σταδιακά σε ένα όλο και πιο ευρύ φάσμα τομέων οικονομικής δραστηριότητας, στην αγορά εργασίας, την ποιότητα των υποδομών και τις εξαγωγικές επιδόσεις της χώρας.

  Βασικοί πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -που προτεραιοποιεί την κατανομή των πόρων για τη χώρα μας- αποτελούν η πράσινη μετάβαση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η απασχόληση και κοινωνική συνοχή, καθώς και οι ιδιωτικές επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ανοίξουν επιδοτήσεις για μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά έργα και να δημιουργηθούν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου δραστηριότητας.

  Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων είναι η συνεχής, γρήγορη και αποτελεσματική στήριξη των επιχειρήσεων που μπορούν να συμμετέχουν στις επιδοτήσεις και τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου, διαχέοντας οφέλη για όλη την οικονομία.

  Γι’ αυτό και η Εθνική Τράπεζα σχεδίασε και παρέχει το πλαίσιο υπηρεσιών ΕΘΝΙΚΗ 2.0.

  Ένα πλαίσιο στήριξης και καθοδήγησης για την κάλυψη των αναγκών μιας επιχείρησης που επιδιώκει να επωφεληθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης είτε άμεσα, χρηματοδοτώντας τα επενδυτικά της σχέδια, είτε έμμεσα ως ανάδοχος, υπεργολάβος ή προμηθευτής δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

  Διαβάστε περισσότερα στο TheTOC.gr 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ