Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Δεκ-2021 20:07

  Σε θέση "άμυνας" η StealthGas του Χ. Βαφειά απέναντι στις μεταλλάξεις

  Σε θέση «άμυνας» η StealthGas του Χ. Βαφειά απέναντι στις μεταλλάξεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Σε κερδοφόρο πορεία διατηρήθηκε το τρίτο τρίμηνο του έτους η StealthGas, συμφερόντων του Χάρη Βαφειά, ανακοινώνοντας, παράλληλα, την επιτυχημένη ολοκλήρωση της συναλλαγής για τη spin-off εταιρεία, η οποία θα διαχειρίζεται τα τέσσερα δεξαμενόπλοια του στόλου.

  Ειδικότερα, η εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του έτους, έναντι 788.496 δολαρίων το ίδιο διάστημα του 2020. Tα έσοδα αυξήθηκαν στα 37,48 εκατ. δολάρια από 37 εκατ. δολάρια και τα EBITDA έφτασαν τα 13,9 εκατ. δολάρια, έναντι 13,28 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2020.

  Το ποσοστό κάλυψης του στόλου σε ναυλώσεις άγγιξε στο τέλος του εννεαμήνου το 97,4%. Μάλιστα, η ναυτιλιακή γνωστοποίησε εννέα νέες συμφωνίες, με διάρκεια από δύο μήνες έως και ένα έτος. Τα συνολικά έσοδα από τις ναυλώσεις αγγίζουν περίπου τα 66 εκατ. δολάρια. Σημειώνεται ότι για το 2022 έχει καλυφθεί το 39% των διαθέσιμων ημερών του στόλου σε χρονοναυλώσεις.

  "Καθώς η αγορά βελτιώθηκε από το Σεπτέμβριο, αξιοποιήσαμε την ευκαιρία και ναυλώσαμε όλο το στόλο σε χρονοναυλώσεις. Παρά την εμφανή βελτίωση της αγοράς LPG τους προηγούμενους μήνες, παραμένει η μεγάλη ανησυχία της πανδημίας. Νέες μεταλλάξεις ενδέχεται να επηρεάσουν σοβαρά την αγορά βραχυπρόθεσμα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουμε επιλέξει να είμαστε αμυντικοί με χαμηλή μόχλευση και λίγα πλοία στην αγορά spot" σχολίασε ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, Michael Jolliffe.

  Τι θα προσφέρει η spin-off

  Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στη δραστηριότητα μέσω της spin-off, η οποία σημειωτέον είναι κι αυτή εισηγμένη στο δείκτη Nasdaq. "Ο διαχωρισμός των τεσσάρων tankers θα δώσει στη StealthGas την ευκαιρία να εστιάσει αποκλειστικά στην αγορά LPG, η οποία είναι και η κύρια επιχειρηματική μας δραστηριότητα" σχολίασε ο κ. Jolliffe.

  "Δεδομένων των διαφορετικής φύσεως ρίσκων που διατρέχουν οι αγορές tankers και gas carriers, η στρατηγική κίνηση διαχωρισμού των περιουσιακών στοιχείων θα δώσει στους μετόχους την ευελιξία να προσαρμόσουν τα ποσοστά τους, σύμφωνα με τον κλάδο στον οποίο θέλουν να επενδύσουν και το timing του ναυτιλιακού κύκλου" κατέληξε.

  Συνολικά η SteatlhGas διαχειρίζεται 45 πλοία μεταφοράς LPG.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ