Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Δεκ-2021 16:47

  Eurobank: Δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη

  Eurobank: Δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας ήταν ένα τεράστιο βήμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα που είναι ένας από τους μεγαλύτερους ωφελημένους μεταξύ των υπολοίπων χωρών. Το σύνολο των πόρων του Ταμείου και των λοιπών Διαρθρωτικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, μαζί με τη μόχλευση από τραπεζικά δάνεια και ιδιωτικά κεφάλαια, θα υπερβούν τα 70 δισ. ευρώ την επόμενη εξαετία. Πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία αλλά και μια ισχυρή πρόκληση που θα καθορίσει όμως το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, την δυναμική επίτευξης κοινωνικής συνοχής και ευημερίας για όλους μεσομακροπρόθεσμα.

  Η EUROBANK, Τράπεζα της Ανάπτυξης, δηλώνει από την πρώτη στιγμή έτοιμη να συμβάλλει στη μόχλευση σημαντικών ιδιωτικών κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση, παράλληλα με τους δημόσιους πόρους, των επενδυτικών σχεδίων που θα προκριθούν στο πλαίσιο της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου (RRF). Με την ταχύτητα που απαιτεί η συγκυρία, στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις αυτή την προοπτική, τον νέο αναπτυξιακό κύκλο και τις ελληνικές επιχειρήσεις να επιταχύνουν τον εκσυγχρονισμό τους και ειδικά την ψηφιακή τους αναβάθμιση, στηρίζοντας όλους τους κομβικούς για την οικονομία κλάδους (Τουρισμός, Ναυτιλία, Ενέργεια, Υποδομές και Real Estate).

  Το Ταμείο είναι άλλωστε ένα πλαίσιο χρηματοδότησης και παροχής ρευστότητας με κριτήρια που απηχούν τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας στην παρούσα συγκυρία: ψηφιακό μετασχηματισμό, πράσινη μετάβαση, εξωστρέφεια, καινοτομία, έρευνα και ανάπτυξη, κατάρτιση κι επανακατάρτιση, συγχωνεύσεις, συνεργασίες και εξαγορές με στόχο την αύξηση του μεγέθους – και των προοπτικών – των ελληνικών επιχειρήσεων.

  Στοχεύοντας σε εκταμιεύσεις 5,5 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία, η Τράπεζα επιδιώκει να συμβάλλει στη συλλογική προσπάθεια για την εδραίωση μιας πραγματικά βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα. Εμπλέκεται ενεργά σε όλα σχεδόν τα εμβληματικά έργα που υλοποιούνται στη χώρα, όπως το Ελληνικό, ενώ συζητά από την πρώτη στιγμή με πελάτες για την προετοιμασία των επενδυτικών τους σχεδίων προκειμένου να αιτηθούν για ένταξη στο RRF. Παράλληλα, από το 2020, έχει χορηγήσει ήδη 14.000 δάνεια ύψους 1,3 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις με τζίρο έως 5 εκατ. ευρώ, έχοντας εγκρίνει το 82% των αιτημάτων που υποβλήθηκαν μέσα στο 2021.

  Διαβάστε περισσότερα στο TheTOC.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ