Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Δεκ-2021 16:55

  Τέσσερα νέα πλοία μεταφοράς LNG παρήγγειλε η GasLog του Πήτερ Λιβανού

  Τέσσερα νέα πλοία μεταφοράς LNG παρήγγειλε η GasLog του Πήτερ Λιβανού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Μία ακόμη ναυτιλιακή, ελληνικών συμφερόντων, ανακοίνωσε τη ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς LNG, ενισχύοντας την τάση επενδύσεων του εφοπλισμού προς τη συγκεκριμένη αγορά.

  Ειδικότερα, η GasLog του Πήτερ Λιβανού γνωστοποίησε ότι παρήγγειλε τέσσερα LNG carriers, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων έκαστο, στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering.

  Η παράδοση των βαποριών προγραμματίζεται για το 2024 και το 2025. Το τίμημα δεν έγινε γνωστό, αλλά η ναυπήγηση ενός πλοίου αυτών των προδιαγραφών κοστίζει σήμερα περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια.

  Κάτω από την "ομπρέλα" του ομίλου GasLog βρίσκονται 35 LNG carriers. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώθηκε το deal συγχώνευσης της GasLog με τον τον ενεργειακό βραχίονα του επενδυτικού fund BlackRock και διεγράφη η μετοχή της εταιρείας από το αμερικανικό χρηματιστηριακό ταμπλό. Στον αντίποδα, εισηγμένη παραμένει η θυγατρική GasLog Partners. 

  To "Κεφάλαιο" έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι η ναυτιλιακή βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο νοτιοκορεάτικες γιάρδες για τη ναυπήγηση LNG carriers, κάτι που τώρα επιβεβαιώνεται. "Γραμμή επικοινωνίας" με ναυπηγεία έχουν ανοίξει κι άλλες ελληνικές ναυτιλιακές με στόλο τέτοιων πλοίων.

  Ελληνική προτίμηση στο LNG

  Αυτή η παραγγελία έρχεται σε συνέχεια εντυπωσιακών deals Ελλήνων πλοιοκτητών, τα οποία έγιναν γνωστά μέσα στο Νοέμβριο. 

  Ειδικότερα, η Maran Gas της Μαρίας Αγγελικούση παρήγγειλε στη Νότια Κορέα δύο LNG carriers, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων έκαστο, η παράδοση των οποίων θα ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο του 2024. Η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει options για δύο ακόμη πλοία ίδιων προδιαγραφών, αποτιμάται συνολικά στα 410,9 εκατ. δολάρια

  Επιπλέον, στην ασιατική χώρα απευθύνθηκε και η Capital Gas, ο βραχίονας LNG του ομίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη, για την παραγγελία τριών βαποριών. Το τίμημα δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά ναυλομεσιτικές πηγές εκτιμούν ότι κάθε βαπόρι στοίχισε πάνω από 200 εκατ. δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ