Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Νοε-2021 20:20

  Phoenic Vega Mezz: Έσοδα ύψους 4,3 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο 2021

  Phoenic Vega Mezz: Έσοδα ύψους 4,3 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έσοδα ύψους 4,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 4 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους η εταιρεία Phoenix Vega Mezz PLC.

  Σε σωρευτική βάση από την ίδρυσή της, η εταιρεία εμφανίζει έσοδα 5,1 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους 4,8 εκατ. ευρώ.

  H Phoenix Vega Mezz PLC έχει ως κύρια δραστηριότητα την κατοχή και διαχείριση του 65% των ομολογιών μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας και του 45% των ομολογιών χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας των χαρτοφυλακίων Phoenix και Vega, οι οποίες εισφέρθηκαν από την Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. στην Εταιρεία ("Ομολογίες"). Το σύνολο σχεδόν του ενεργητικού της Εταιρείας αποτελείται από τις εν λόγω Ομολογίες. Ως εκ τούτου, τα έσοδα της Εταιρείας προέρχονται από την είσπραξη τόκων από τις Ομολογίες των χαρτοφυλακίων Phoenix και Vega. 

  Η περίοδος από την 12η Απριλίου 2021 έως την 30η Σεπτεμβρίου 2021 χαρακτηρίσθηκε από σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας σε όρους ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος και τιμών ακινήτων. Παρόλα αυτά, η οικονομική δραστηριότητα συνεχίζει να επηρεάζεται από αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας Covid-19. Οι συνέπειες της πανδημίας είχαν, και συνεχίζουν να έχουν, αντίκτυπο σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά στην Ελλάδα, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει τα έσοδα και τις ταμειακές εισροές της Εταιρείας. 

  Οι πληθωριστικές πιέσεις στην Ελλάδα, λόγω της ανόδου του ενεργειακού κόστους, αναμένεται να παραμείνουν μέχρι τα μέσα του 2022, οπότε και εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωσή τους. Η αύξηση των τιμών αποτελεί ένα σχετικά πρόσφατο φαινόμενο στην Ελλάδα, θεωρείται προσωρινό και αναμένεται να υποχωρήσει στα προ-κρίσης επίπεδα προς το τέλος του 2022, ως εκ τούτου δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίπτωση στη χρηματοοικονομική θέση της Εταιρείας. 

  Η αποτίμηση των Ομολογιών γίνεται στο τέλος της χρήσης σύμφωνα με τις γενικά παραδεκτές αρχές και μεθόδους που ακολουθούνται διεθνώς και οι οποίες κρίνονται κατάλληλες για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Η αρχική αποτίμηση των Ομολογιών έλαβε χώρα τον Μάιο 2021 (link) και η επόμενη αποτίμηση θα διενεργηθεί κατά την 31η Δεκεμβρίου 2021.

  Σημειώνεται ότι μετά την 30ή Σεπτεμβρίου 2021, η εταιρεία εισέπραξε από τις Ομολογίες 3,6 εκατ. ευρώ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ