Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Νοε-2021 07:52

  Νέα εξαγορά της CVC στα τρόφιμα

  Νέα εξαγορά της CVC στα τρόφιμα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Σε μία ακόμη εξαγορά προέβη σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr, η CVC Capital Partners, η οποία σχετίζεται επίσης με τον κλάδο της τυροκομίας στην Ελλάδα. Μετά την απόκτηση της Δέλτα μέσω της εξαγοράς του ομίλου Vivartia Συμμετοχών, αλλά και την πρόσφατη κίνηση εξαγοράς ποσοστού πλειοψηφίας στη γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, Δωδώνη, αυτή τη φορά ο επενδυτικός προσανατολισμός του fund έθεσε στο στόχαστρο την εταιρεία Δ.Σ. Γκατένιο και υιός Α.Ε. Πρόκειται για μία εταιρεία, η οποία για όσους γνωρίζουν την αγορά δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στις εισαγωγές τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στη διάθεσή τους στην αγορά καθώς και στην εισαγωγή γάλακτος από χώρες του εξωτερικού, το οποίο στη συνέχεια διοχετεύει σε βιομηχανικές επιχειρήσεις του κλάδου της γαλακτοβιομηχανίας, με σκοπό την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων από χώρες όπως η Ιρλανδία, οι Κάτω Χώρες, η Γερμανία και η Γαλλία. 

  Πρόσθετες ωφέλειες για την δραστηριότητα του fund στην γαλακτοβιομηχανία

  Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος η εν λόγω επιχείρηση μπορεί να δώσει στη CVC περαιτέρω βελτίωση κόστους, διευρύνοντας τις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες στη γαλακτοβιομηχανία όπου διατηρεί ισχυρή παρουσία ήδη μέσω της Δωδώνη και της Δέλτα. Πρακτικά σε επίπεδο logistics η εξοικονόμηση κόστους για το fund μπορεί να προκύψει λόγω αύξησης του διακινούμενου όγκου των πωλούμενων προϊόντων με την προσθήκη και νέων κωδικών που δεν είχε στην αγορά, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δυναμική και τα μερίδια των επιχειρήσεων συμφερόντων του. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Μωρήν Γκατένιο, ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος. 

  Απόλυτα υγιής επιχείρηση χωρίς δανεισμό

  Εξετάζοντας τα οικονομικά δεδομένα της Δ.Σ. Γκατένιο, αυτό που θα διαπιστώσει κανείς είναι ότι πρόκειται για μία άκρως υγιή και κερδοφόρα επιχειρηματική οντότητα. Συγκεκριμένα, στο τέλος του 2020 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έγραψε 60,78 εκατομμύρια ευρώ, από 48,52 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019, ένα ποσοστό αύξησης που αντιστοιχεί στο 25,29%. Το EBITDA κινήθηκε στα επίπεδα των 4,07 εκατ. ευρώ από 3,97 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από τους φόρους αυξήθηκαν σε 3,03 εκατ. ευρώ από 2,98 εκατ. ευρώ το 2019. Επιπλέον η εταιρεία δεν εμφανίζει καμία επιβάρυνση από δανειακές υποχρεώσεις.

  Η επιχείρηση δραστηριοποιείται και στην εισαγωγή φυτικών προϊόντων όπως είναι για παράδειγμα τα ροφήματα Joya, τα οποία μεταξύ άλλων διαθέτει στα καταστήματα της Σκλαβενίτης ή της ΑΒ Βασιλόπουλος. Μεταξύ των προϊόντων που εισάγει είναι και προϊόντα όπως το Regilait - γάλα σε σκόνη που παρασκευάζεται στη Γαλλία από την εταιρεία Saint Martin Belle Roche για λογαριασμό της Δ.Σ. Γκατένιο. Ωστόσο βασικό μέρος δραστηριότητας σχετίζεται με την εισαγωγή πρόβειου και αγελαδινού γάλακτος για την εγχώρια βιομηχανία. 

  H CVC διατηρεί 125 δισεκατομμύρια δολάρια ενεργητικού υπό διαχείριση, 165 δισεκατομμύρια δολάρια δεσμευμένων κεφαλαίων προς επένδυση και ένα παγκόσμιο δίκτυο 24 τοπικών γραφείων: 15 σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική και εννέα στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ