Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Νοε-2021 16:42

  Στις 20 ελληνικές εταιρείες που "αλλάζουν τον κόσμο" η Alpha Bank

  Στις 20 ελληνικές εταιρείες που "αλλάζουν τον κόσμο" η Alpha Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Alpha Bank εντάσσεται σε μία από τις 20 ελληνικές επιχειρήσεις που "πηγαίνουν καλά, κάνοντας το καλό" ("Doing well, by doing good”), μέσα από πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης, συνδυάζοντας αρμονικά το κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος με το επιχειρηματικό κέρδος, σύμφωνα με το περιοδικό Fortune Greece και την KKS Advisors.

  Κύριο κριτήριο για τη διάκριση αποτέλεσε το Καταναλωτικό Δάνειο Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση, μέσω του οποίου η Τράπεζα στηρίζει την κρατική δράση e-astypalea, που παρέχει στους κατοίκους της Αστυπάλαιας επιδότηση έως 12.000 ευρώ για αγορά ηλεκτροκίνητου μεταφορικού μέσου. Σύμφωνα με την Τράπεζα, η πρωτοβουλία της Alpha Bank εναρμονίζεται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών που σχετίζονται με τη Δράση για το Κλίμα και την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για τις πόλεις και τις κοινότητες προκειμένου να μειώσουν το κλιματικό τους αποτύπωμα, καθώς δίνει στους κατοίκους του νησιού τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν για να επιλέξουν έναν οικολογικό τρόπο μετακίνησης.

  Στη φετινή έρευνα του Fortune και της KKS Advisors, παράλληλα με παράγοντες όπως η μετρήσιμη κοινωνική επίδραση, τα εταιρικά αποτελέσματα, η εταιρική ενσωμάτωση και η συμβολή στους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, αξιολογήθηκε και ο βαθμός ενσωμάτωσης και διαχείρισης των θεμάτων ESG.

  Η Alpha Bank, ήδη από το 2019, έχει υπογράψει τις έξι αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής της διεθνούς πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών UNEP FI (United Nations Environment Program Finance Initiative), δηλώνοντας τη δέσμευσή της να αυξήσει το θετικό της αποτύπωμα στην κοινωνία και το περιβάλλον, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας, συμπληρώνοντας ότι, στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης των κριτηρίων ESG (Environmental, Social and Corporate Governance) σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, η Alpha Bank σχεδιάζει προϊόντα και υπηρεσίες που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

  Το Καταναλωτικό Δάνειο Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση αποτελεί λύση χρηματοδότησης για την αγορά οικολογικού μέσου μεταφοράς (ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ηλεκτρικό ποδήλατο, πατίνι κ.λπ.), με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους. Παράλληλα, η Alpha Bank έχει δημιουργήσει προϊόντα που προωθούν έμπρακτα την πράσινη ενέργεια στην καθημερινότητά μας και στοχεύουν να αποτελέσουν τις κύριες επιλογές των πελατών της στα επόμενα χρόνια. Πέραν από το Καταναλωτικό Δάνειο Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση, η σειρά Alpha Πράσινες Λύσεις περιλαμβάνει και καταναλωτικό δάνειο με προνομιακούς όρους για οικολογική αναβάθμιση κατοικίας, καθώς και το στεγαστικό πρόγραμμα "Ενεργειακό Σπίτι”, που υποστηρίζει μία ενεργειακά αποδοτική κατοικία, με χρηματοδότηση που ανέρχεται στο 80% της αξίας του ακινήτου και προνομιακή τιμολόγηση.

  Για την Alpha Bank, η ένταξή της στη λίστα "Change the World”, αποτυπώνει τη δέσμευσή της απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον και αποτελεί μία ακόμη αναγνώριση του ηγετικού ρόλου που διαδραματίζει στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία, καταλήγει η Τράπεζα στην ανακοίνωσή της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ